Нека да гледаме позитивно на нещата. Слушаме за галопираща инфлация,

...
Нека да гледаме позитивно на нещата. Слушаме за галопираща инфлация,
Коментари Харесай

Александър Пулев: Нека да гледаме позитивно на нещата

Нека да гледаме положително на нещата. Слушаме за галопираща инфлация, за рецесии в разнообразни сегменти, рецесия в енергетиката. Нашето министерство дава глътка въздух на дребни и междинни предприятия, на най-уязвимия сегмент от българската стопанска система, разяснява в ефира на бТВ служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев.

Само по линия на Министерството на нововъведенията и растежа към бизнеса, към най-уязвимия сегмент, ще влязат 735 млн. лв. до края на тази година. По-голямата част от този запас – 600 млн. лв. идва по линия на Плана за възобновяване и резистентност, уточни министър Пулев. Този проект работи, той е отворен. Призовавам бизнесът да се възползва, сподели Пулев. Имаме отворена процедура по този проект – 260 млн. лв. за софтуерна рационализация, сподели министър Пулев. По думите му срокът за нея е 21 септември.

Пулев добави, че работят настойчиво да отворят още една процедура по проекта за към 30 млн. лв., която ще бъде налична идващия месец. Планът е отворен и той работи, ние от Министерството на нововъведенията и растежа вършим всичко допустимо, един до друг с вицепремиера Пеканов, да осигурим тази резистентност на средствата, разяснява Александър Пулев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР