Нежеланието на прокуратурата да види многобройните фрапантни скандали и сигнали

...
Нежеланието на прокуратурата да види многобройните фрапантни скандали и сигнали
Коментари Харесай

Радев вижда страх и зависимости в прокуратурата


Нежеланието на прокуратурата да види многочислените фрапантни кавги и сигнали за голяма корупция, за обир на държавни средства, издава едно - боязън и зависимости. Така президентът Румен Радев разяснява изнесената от основния прокурор информация, че още двама президентски съветници са привиквани на разпит в прокуратурата. Държавният глава бе на посещаване в с. Мадара. Иван Гешев не посочи за кои хора от екипа на Радев стана дума, само че съгласно информация в медиите, това са Стефан Янев и Димитър Стоянов.

Президентът разгласи изрично, че изнесените имена не дават отговор на истината.

В рамките на своето посещаване в Североизточна България президентът Радев организира среща с ръководители на просветителни институции, публични дейци и интелектуалци в град Шумен. Образователната политика следва да се води по този начин, че да не се губи националната еднаквост и съзнание, чувството за общественост и вярата в личните благоприятни условия, беше позицията на участниците в срещата.

Президентът и публичните дейци се сплотиха към тезата, че на България е нужна целенасочена и дълготрайна държавна политика в образованието, която да залага освен на придобиването на познания, а и на възпитанието на младото потомство.

Представителите на просветителните институции приканиха държавната политика в образованието да бъде съобразена и с потребностите на локалните общности. „ Оттук, от Мадара, Плиска и Преслав, стартира България, а няма задоволително свободни бройки даже и за археология “, означиха представителите на просветителните институции в района.

„ Навсякъде в света археологията и представянето на националното културно-историческо завещание е част от стопанската система, до момента в който в България към момента липсват задоволително старания на страната в тази посока “, сподели Румен Радев. „ Трябва да има народен проект за разпространение на всички тези археологически обекти “, добави президентът.

Участниците в срещата откроиха традициите на преподаване и интернационалните триумфи на младежите от Шумен в региона на информатиката и точните науки. Румен Радев още веднъж акцентира нуждата вместо да се ангажира с построяването на бензиностанции, страната да влага в бъдещето на младежите, като сътвори в регионалните градове центрове за гратис извънкласно образование по осведомителни технологии, компютърен дизайн и други перспективни дисциплини, което към този момент се ползва в редица страни по света.

„ Няма по какъв начин да вървим напред и да сме конкурентни в цифровата ера, в случай че не влагаме в младежите “, съобщи президентът Радев.

След срещата си с публичните дейци в Шумен президентът посети с. Мадара и дружно с кмета Неделчо Неделчев прегледа скалния релеф „ Мадарски конник “ и скалния параклис „ Св. Пантелеймон “.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР