Неизвестни злосторници тровят бездомните котки във Варна. За две седмици

...
Неизвестни злосторници тровят бездомните котки във Варна. За две седмици
Коментари Харесай

Без милост! Масово тровят уличните котки във Варна

Неизвестни злосторници тровят бездомните котки във Варна.
За две седмици пред очите на Атанас Атанасов и Ангелина Минчева в страдания умират 14 котки, една от които раждаща, написа БНР – Варна. Те откриват в двора на офиса на компанията, в която работят, няколко котета, които безусловно берат душа.
Двамата нямат визия къде са били отровени бездомните животинки. Имат някои съмнения, само че нямат доказателства.
Инцидентът обаче не остава еднократен, продължава описа за преживения призрачен сън Атанас Атанасов. Почти всеки ден Атанас Атанасов и Ангелина Минчева се натъкват на отровени котки.
След втория случай се обаждат на 112, а оттова ги поучават да потърсят полицията. Те остават обаче обезкуражени, защото нямат доказателства за причинителя.
Всички потърпевши котки са откарани незабавно във ветеринарна амбулатория. Докторите откриват, че са отровени с антифриз. Ветеринарният доктор доктор Жеко Жеков изясни, че гибелта на животните е доста мъчителна, а според от дозата – и продължителна. По думите му злосторниците варят кренвирши в антифриз и по този начин подлъгват животните. При отровените котки настава бъбречна непълнота с тежка симптоматика.
Противоотрова има. Но тя би трябвало да бъде приложена в първите шест часа. Симптомите на отровени с антифриз животни са забележими, сподели още доктор Жеко Жеков.
Атанас Атанасов и Ангелина Минчева огласяват казуса, с цел да спрат убийствата на бездомните животни.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР