Неизвестни лица са откраднали от концертната зала Батаклан работа на

...
Неизвестни лица са откраднали от концертната зала Батаклан работа на
Коментари Харесай

Откраднаха творбата на Банкси в памет на жертвите от терора в Батаклан

Неизвестни лица са откраднали от концертната зала " Батаклан " работа на английския стрийт-арт художник Банкси, отдадена на жертвите на атентата в парижката зала, осъществен през 2015 година, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" Творбата на Банкси, знак на смирението и принадлежаща на всички - на хората от квартала, на парижани, на жителите на света - бе отнета от нас ", заяви театърът на страницата си в " Туитър ". " Изпитваме надълбоко възприятие на отвращение ", сподели още екипът на " Батаклан ". " Неговата творба беше знак на поклонението и мотив за размисъл. "

Рисунката беше направена на една от вратите за спешен излаз от зданието. Според управата на " Баталкан " смисълът на стрийт-арта се състои в това, че творбите оживяват в съответната среда на своето сътворяване. Хората са уверени, че рисунката на Банкси разкрива същинския си смисъл само на това място. Поради тази причина бил оставен свободният достъп до нея на улицата.

Престъпниците са били снимани от охранителни камери, а на мястото на престъплението е била открита отвертка. Работата е била сътворена върху черната врата с бяла багра, в която е изобразен контур на жена с воал, която в печален жест е свела глава. Местни медии оповестиха, че цялата врата е била свалена от крадците и отнесена с камион.

В резултат на терористичното нахлуване от 13 ноември 2015 година в зала " Батаклан " починаха 90 души от общо 130-те жертви на атентатите в Париж, осъществени от членове на организацията " Ислямска страна ".

На фотографията: Друга творба на Банкси - на гараж в Уелс: Дете се радва на падащите снежинки
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР