Неизвестни лица проникнаха с взлом в колектор. Поредно умишлено посегателство

...
Коментари Харесай

Умишлен пожар отново повреди кабел 110 kv на ЧЕЗ Разпределение

Неизвестни лица проникнаха с щурм в колектор. Поредно съзнателно посягане над електроенергийно оборудване, благосъстоятелност на ЧЕЗ Разпределение България, още веднъж сложи под риск електрозахранването на столицата.
Неизвестни лица проникнаха в колектор тази нощ, разрушиха стена и за кражба възпламениха кабел 110 киловолта на компанията, детайл от основно значение за сигурността на услугата в София.

В момента електропродаването на огромна част от столицата е обезпечена едностранно – кварталите Света Троица, Зона Б 19, Банишора, Разсадника, Зона Б5, Зона Б 18, Илинден, Фондови жилища, Сердика, Факултета, Красна поляна и Западен парк. Това са единствено директно засегнатите квартали. Повреденият кабел обезпечава различна връзка за няколко подстанции, т.е. липсва една опция за зареждане и на доста други региони в София.

Това е вторият случай, развалил един и същи кабел от началото на изключителното състояние. В миг когато целият управителен запас и чиновниците на компанията поставят неимоверни старания да подсигуряват сигурността на електрозахранването на хората, които работят и учат от у дома, трети лица подлагат под риск надеждността на доставките на електрическа енергия в огромна част от столицата. През март незнайни лица разрушиха непристъпен колектор на компанията и възпламениха същия кабел. Кризисен щаб на сдружението провежда ремонт, само че единствено месец по-късно кабелът е развален на друго място. Обявеното изключително състояние основава изключителни усложнения за осъществяване на сходни поправки, тъй като за тях има потребност от спомагателни експерти, каквито има доста малко в Европа.

При предходния случай компанията сътвори проект за зареждане на потребителите посредством уреди приблизително напрежение при възможни последващи изключителни обстановки. За похищението тази нощ ЧЕЗ Разпределение осведоми Министерство на вътрешните работи и Пожарна сигурност и отбрана на популацията. Компетентните органи потвърдиха, че пожарът е тенденциозен. Стартирано е следствие от органите на Министерство на вътрешните работи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР