Неизбежно е вината постепенно да губят от първоначалния си вкус

...
Неизбежно е вината постепенно да губят от първоначалния си вкус
Коментари Харесай

Как да съхраняваме виното правилно?


Неизбежно е виновността последователно да губят от първичния си усет и качество. Затова вярното им предпазване е основно, в случай че желаете да имате доста повече мигове, в които да им се наслаждавате. Охладителите за вино най-добре правят тази работа. И въпреки всичко, желаеме да споделим с вас разнообразни способи на предпазване на виното и кои от тях са най-подходящи.
Препоръки за предпазване на вино
Виното е жив организъм и не стопира да се развива от момента, в който попадне в бутилката. Именно тези химични реакции му придават съответния усет и качество, само че след време са и тези, които му го лишават.
Основни насоки за предпазване
Оптималната температура е сред 12ºС и 16ºС. Резките разлики в температурата може да му навредят, по тази причина тя би трябвало да се поддържа с непрекъсната стойност.
Препоръчителната мокрота е 60-80%. По този метод коркът не изсъхва и не влиза въздух в бутилката, който да провокира прибързано окисляване на виното.
Избягвайте излагането на директна светлина, била тя естествена или изкуствена. Директната светлина може да отключи верига от химични реакции, които да скапват виното.
Освен това би трябвало да избягвате то да е в контакт със мощни миризми, които да попият във усета му.
Бутилката би трябвало да седи в хоризонтално състояние, с цел да се поддържа коркът мокър. Пенливите виновност се съхраняват отвесно, защото газът изолира виното от външния въздух.
Отворите ли бутилка, виното би трябвало да се съхранява в ледник и да се заобикаля контакт с въздуха по какъвто и да е метод. Използвайте корковата запушалка или пресипете останалото наличие в по-малка бутилка.
Алтернативни способи за предпазване на вино
Няма подозрение, че най-хубавият метод на предпазване е в условия, сходни на винарска маза. За страдание, обаче, не всеки път можем да си позволим да разполагаме с такова характерно пространство.
Ако вкъщи имате помещение с подобаващото равнище на мокрота, в което се поддържа непрекъсната температура и тя е сходна с посочената нагоре, може да съхранявате виното си там.
За него ще ви би трябвало единствено един рафт, с цел да седят бутилките легнали, и не забравяйте да внимавате с директната светлина.
Може и хладилникът да ви е от изгода, стига да поддържа подобаващата температура. Проблемът с подобен вид на предпазване е, че има директна светлина, температурата варира, а при хладилниците no frost влажността не е подобаваща.
Затова охладителят за вино е отлична опция, която обезпечава най-хубавите условия за задачата и е налична за всеки дом.
Какво е охладител за вино и по какъв начин работи?
 4 аргументи да употребявате съдомиялна машина 4 аргументи да употребявате съдомиялна машина
Едно от най-неприятните домашен отговорности е миенето на чинии. За да си улесните живота, да спестите време и да имате...
Това е домашен апарат, който е особено предопределен за съхранението на вино в дома ви. Осигурява оптималната мокрота, температура и осветяване, тъй че виното изцяло да резервира качествата си. Освен, че непрекъснато се поддържат най-хубавите условия на предпазване, по този начин виното е отделено и от всевъзможни други съставки, които при контакт биха трансформирали усета му.
Съществува многообразие от модели с разлики в потенциала, метода на приложимост и дизайна. Така ще намерите този, който най-добре се вписва в гамата електроуреди в дома ви.

Какви са преимуществата на охладителя за вино?
 4 съвета при обзавеждането на кухня 4 съвета при обзавеждането на кухня
Кухнята е едно от най-любимите ни пространства вкъщи. Ако прекарвате доста време в нея, сигурно желаете тя да е пра...
Този апарат има редица характерности, които го вършат наложителна облага за феновете на вино. И в случай че желаете виното ви да се съхранява добре, заложете на, които извънредно доста държат на качеството на своите уреди.
Рафтовете му са инсталирани по този начин, че бутилките да се подреждат в хоризонтално състояние, с цел да е коркът постоянно в контакт с течността.
Влажността се следи във всеки един миг и се поддържа на непрекъснатата стойност от 65-75%. По този метод коркът не изсъхва, което другояче би довело до въздух в бутилката, нито пък се появява плесен, който да придаде противен мирис на виното.
Температурата е константа и може да се контролира по отношение на типа вино, който се съхранява. Оптималната междинна температура е 14ºС, само че всяко вино е характерно и си има своите особености.
Повечето охладители за вино включват деен въглен, който е главен детайл за попречване на контакта на виното със мощни миризми.
 Как да запазите свежестта на плодовете и зеленчуците Как да запазите свежестта на плодовете и зеленчуците
За да сме здрави, да имаме мощен имунитет и да се усещаме добре е значимо да консумираме задоволително плодове и зеленчуци,...
Компресорът не провокира никакви трептения и бутилките лежат изцяло застинали. Това е основно при запазването на усета.
Циркулацията на въздуха е непрекъсната и равномерна. А положителната вентилация е основна за съхранението на вино.
Охладителите на вино включват и системи за отбрана от UV лъчи. Директната слънчева светлина форсира процесът на повреждане на виното. Затова макар отбраната на охладителя, не се предлага да го поставите на място, изложено на директна слънчева светлина.
С всичките си качества този апарат е съвършен за съхранението на сбирката ви от виновност, които вършат всяка вечеря доста по-специална. Не се лишавайте от удоволствието на качественото вино.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР