Неговото селфи с Ангела Меркел в разгара на бежанската криза

...
Неговото селфи с Ангела Меркел в разгара на бежанската криза
Коментари Харесай

Снимката, обиколила света: Как селфи с Меркел промени живота на един бежанец в Германия

Неговото селфи с Ангела Меркел в разгара на бежанската рецесия през 2015 година обиколи света. Но Анас Модамани споделя, че друго решение на канцлерът трансформира живота му.

„ Аз съм тук поради едно от верните решения, които Меркел взе. Тя ми даде късмет да се интегрирам тук. Нейните думи, че ще одобряват бежанци, отвориха границата на Македония, която тогава беше затворена. Този миг, в който бежанците сграбчена децата си и се затичаха, няма в никакъв случай да го не помни “, споделя бежанецът.
Снимка: btvnovinite.bg
Шест години по-късно Анас Модамани живее и учи в Берлин.

„ Тук се усещам сигурен и спокоен. Имам свое жилище, последвам стопански науки и работя като касиер в супермаркет. Доволен съм “, споделя Модамани.

Анас още пази селфито с Меркел в телефона си.

„ Следя с интерес новините и дебатите на тримата претенденти за канцлер. Вълнувам се коя партия ще завоюва. Темата климат е значима, само че за какво би трябвало да се приказва най-вече по нея и по- малко за човешките права, за протичащото се в Афганистан, за бежанците по границата с Полша и Беларус?! За това съвсем не се говореше “, споделя младежът.

Когато Меркел напусне канцлерския пост, Анас се надява да я срещне в Берлин.

„ Сега ми се желае да се срещна още веднъж с нея, да поговорим по разнообразни тематики и да й благодаря! “, споделя бежанецът.

Анас има и друга мечта- да получи немско поданство и да има право на глас в идващите избори.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР