Негово Величество крал Чарлз III удостоява с почетни отличия две

...
Негово Величество крал Чарлз III удостоява с почетни отличия две
Коментари Харесай

Крал Чарлз III удостои с почетни отличия две британски гражданки за тяхната дейност в България

Негово Величество крал Чарлз III удостоява с почетни оценки две английски гражданки за тяхната активност в България, оповестяват от Посолството на Англия у нас.

" Британското посолство в София има удоволствието да оповести през днешния ден, че Негово Величество Крал Чарлз III удостоява с национални оценки две английски гражданки в символ на самопризнание на забележителния им принос към филантропичната поддръжка за децата бежанци в България ".

Двамата наградени са Джил Клазби и Сейди Клазби - Джаръс, създатели и ръководители на Училището за игра в бежанския лагер в Харманли, България.

Удостоени са със званието Почетен член на Ордена на Британската империя за принос към филантропичната помощ за децата бежанци в България.

В Харманли в най-големия бежански лагер в България доброволките Джил Клазби и Сейди Клазби – Джаръс основават учебно заведение за игра без непозната финансова помощ. Джил и Сейди са приключили надлежно предучилищна и начална учебна педагогика и имат богат опит в работата с деца посредством игра. Своите умения те влагат в помощ на децата бежанци в лагера.

Училището за игра в бежанския лагер в Харманли предлага на децата на възраст сред 4 и 14 години разнообразни занимания и уроци, посредством които да развиват своите умения и знания по математика, естествени науки, изкуство и британски език, както и благоприятни условия за личностно, обществено и прочувствено развиване.

Всички възпитаници в учебното заведение са претърпели контузии и инциденти и лечебната игра е значим детайл от образователните занимания. След откриването на учебното заведение през 2014 година изискванията в лагера са недобри. Но планът се развива извънредно сполучливо, като в някои дни учебното заведение се посещава от до 300 деца. От основаването си до момента учебното заведение разчита на щедростта на донори от цяла Европа, в това число и от България, за своето битие.

Отличието Член на Ордена на Британската империя се присъжда за изключителни достижения или заслуги за общността с дълготрайно и значително влияние и които могат да служат за образец. Негово Величество Кралят присъжда тези оценки по предложение на министъра на външните работи и въпросите на Британската общественост и развиването.

" Много се веселя, че Негово Величество реши да удостои с това самопризнание Джил Клазби и Сейди Клазби – Джаръс за техния принос към филантропичната поддръжка за децата бежанци в България. Джил и Сейди основават Училището за игра в бежанския лагер в Харманли през 2014г., като работят в него като учителки и директорки в продължение на 9 години на доброволни начала. Тяхното дело може да послужи за образец за всички нас за силата на доброволчеството и за способността, заложена у всеки от нас, да прави добрини ", съобщи английският дипломат в Република България доктор Роб Диксън.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР