Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие на среща в Синодната

...
Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие на среща в Синодната
Коментари Харесай

Патриарх Неофит прие новия генерален директор на БТА

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит одобри на среща в Синодната палата новоизбрания общоприет шеф на Българска телеграфна агенция господин Кирил Вълчев, който пристигна да получи патриаршеския благослов за работата си на новия пост и във връзка 123-ия рожден ден на Българската телеграфна организация (БТА). Предстоятелят на БПЦ насочи благослов към организацията и нейния началник. „ Пожелавам Ви потребни писания за популярност Божия и за триумф на делото на Българска телеграфна агенция ", пожела патриарх Неофит.

Кирил Вълчев показа с Негово Светейшество проектите си за повече духовни послания в осведомителния поток, подготвян и предлаган от Българска телеграфна агенция. Той уточни, че желае в най-скоро време - при започване на Великия пост - Българска телеграфна агенция да стартира деня с информация за църковния празник, който се празнува в съответния ден.

Генералният шеф на Българска телеграфна агенция подари на патр. Неофит копие от бюлетина с първата вест на организацията отпреди 123 години, която е за влошеното здравословно положение на княгиня Клементина, майката на българския княз Фердинанд. Негово Светейшество подари на Кирил Вълчев първокласно издание на Библията. „ Тя ще стои в кабинета ми и всяка заран Ви давам обещание, че ще я разтварям ", даде обещание генералният шеф на Българска телеграфна агенция.

По мотив 123-годишнината от основаването на осведомителната организация ставрофорен иконом Ангел Ангелов, предстоятел на столичния храм „ Света Софѝя " и нравствен надзирател на Софийска епархия, отслужи водосвет в централата на Българска телеграфна агенция. „ Патриарх Неофит ни изпрати тук, с цел да донесем неговия благослов към всички вас ", сподели отецът. „ Зная какъв брой сложна и виновна работа крепите върху раменете си и какъв брой значимо е това, което вършите. Зная, че постоянно във всекидневието изпитваме своите компликации. В такива моменти в никакъв случай не забравяйте, че постоянно има Някой, Който е над вас и с Неговата всемогъща десница можете да преодолеете всяка една компликация ", сподели още о. Ангел Ангелов.

На 4 декември 1901 година излиза първият бюлетин на организацията, напечатан на пишеща машина, само че още две години паралелно с печатния текст публицистите пишат и на ръка своите осведомителни материали.

От 2003 година до момента Българска телеграфна агенция основава мрежа от пресцентрове, която сплотява петнадесет пресклуба в страната и два отвън нея - в Сърбия и в Молдова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР