На 13 април от 11,30 часа на всяко училище от

...
На 13 април от 11,30 часа на всяко училище от
Коментари Харесай

Събитие под наслов „Засади бъдеще!“ ще се проведе до новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София

На 13 април от 11,30 часа на всяко учебно заведение от регион Люлин ще бъде предоставена неповторима опция да остави диря в двора на новостроящия се храм " Св. Патриарх Евтимий Търновски ", като посади особено подбрано вековно дърво за здраве и разцвет. Ще бъдат направени и табели с датата на засаждане, името на учебното заведение и къса поговорка, с която то се разпознава.

Инициативата е част от три модулно Великденско празненство, проведено от Столична Община- регион „ Люлин " и Сдружение за народен и нравствен напредък " Св. Патриарх Евтимий Търновски ". До края на месеца ще се проведат Празничен благотворителен концерт по случай Възкресение Христово и Галерия навън, която ще съдържа рисунки на възпитаници на тематика „ Възкресение ", „ Цветовете на Великден ", „ Молитва за мир ", „ Заедно можем ", „ За любовта ", „ Рисувам щастие„ и „ Светлина и амнистия ".

Сдружението за народен и нравствен напредък " Св. Патриарх Евтимий Търновски " и църковното настоятелство провеждат деянията за създаване на общности и приобщаване към православието, културата и традициите на нашия народ. Храмът, отдаден на Св. Патриарх Евтимий Търновски се гради напълно с дарения и е подсилен от Българската православна черква, от Столичната община и от регион " Люлин ". В България няма различен храм, кръстен на Св. Патриарх Евтимий- един от най-всеотдайните ни духовници и книжовници, а всичко, което се прави е вяра, че значими неща могат сплотяват.
Всички могат да станат съпричастни към плана и да дарят на:

Банкова сметка за дарения: IBAN BG34STSA93000029634724 Титуляр: Църква Св. Патриарх Евтимий Търновски
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР