Достъпът до Света Неделя и гроба на патриарха трябва да

...
Достъпът до Света Неделя и гроба на патриарха трябва да
Коментари Харесай

Отец Николай: Достъпът до "Света Неделя" и гроба на патриарха трябва да е свободен

Достъпът до " Света Неделя " и гроба на патриарха би трябвало да е свободен, счита предстоятелят на храма

Днес или на следващия ден се чака да бъде доставена новата мраморна плоча за осквернения гроб на Негово Светейшество патриарх Неофит.

На записите от видеокамерите предстоятелят на храм " Света Неделя " разпознава един от просяците, които постоянно са към градинката на църквата. Отец Николай дефинира случая като обществена реакция.

Той добави, че е по-добре мястото на поклонение пред Негово Светейшество да бъде със свободен достъп, в сравнение с да има жива, защита, полиция и огради.

" Според мен това е някакъв тип обществена реакция и защото достъпът до храмовете е най-лесен, най-неохраняван, най-чист, тези хора идват и против нещо, което е направено с ръце, което е елементарно налично се пробват да го разрушат, с цел да покажат своята гражданска позиция по един или различен въпрос. Да не забравяме, че даже след атентата екзархът не е разрешил да има ограда към храма и да стои жива защита, тъй че аз считам, че е по-добре да проповядваме, да изпращаме Божия мир към хората, да ги възпитаваме към положителното, в сравнение с да залагаме на физическа защита и на тежки огради ", сподели ставрофорен иконом Николай Георгиев, предстоятел на храм " Света Неделя ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР