Негово светейшество Българският патриарх Неофит оглави празничното Пасхално богослужение в

...
Негово светейшество Българският патриарх Неофит оглави празничното Пасхално богослужение в
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Христовото Възкресение е фундаментът на нашата спасителна вяра

Негово светейшество Българският патриарх Неофит оглави празничното Пасхално свещенодействие в Патриаршеската катедрала " Свети Александър Невски ".

Малко след среднощ Негово светейшество възвести: " Христос воскресе! ".

" Христовото Възкресение е фундаментът на нашата избавителна религия. Върху него се основава нашата светла и от нищо непомрачима вяра. А нашата религия и вяра намират реализирането си и се демонстрират по най-хубавия метод в любовта, на която пръв Христос ни научи ", се споделя в Патриаршеското и синодално пасхално обръщение.

В него от Светия Синод насочат молебствия за всички, чийто живот е бил лишен във война или при друго злополучие, както и за всички страдащи, угнетени и онеправдани.

Напомнят и че тестванията пред християните, и пред цялото човечество се усилват неимоверно, и по тази причина повече отвсякога се нуждаем от същински жертвената, безкористна обич - венецът на християнските добродетели и на християнското съвършенство.

Много миряни се събраха към храма за празничното свещенодействие. На него участват и доста публични лица, измежду които президентът Румен Радев и министър председателят Гълъб Донев.

Снимки: БГНЕС


   
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР