Негово светейшество българския патриарх Неофит отправи съболезнователен адрес за трагичния

...
Негово светейшество българския патриарх Неофит отправи съболезнователен адрес за трагичния
Коментари Харесай

Патриарх Неофит изрази съболезнования след трагедиите в село Рояк и на „Струма“

Негово светейшество българския патриарх Неофит насочи съболезнователен адрес за трагичния случай на автомагистрала " Струма ", оповестиха Светия синод.

" Опечалени братя и сестри, в ранното утро на днешния ден до нас доближи вестта за трагичния случай с рейс на автомагистрала " Струма ", в който пътуваха 53-ма души - жители на Република Северна Македония. Загинаха наши братя и сестри, сред които и деца, а седем души бяха ранени. Инцидентът лиши свидни човешки животи, а фамилии се облякоха в безутешна тъга ", споделя патриарх Неофит.

Негово светейшество отбелязва, че " в тези тежки моменти си спомняме истината за кратковремеността на човешкия живот, а точно, че гибелта идва в един момент и лишава всичко... ".

" В седмицата, в която се молим за починалите при пътнотранспортни катастрофи, тази поредна покруса ясно ни демонстрира, че злополуките и случаите по пътищата са в резултат на голям брой фактори. С отеческа угриженост се обръщаме към всички, които карат да бъдат рационални и виновни по пътя! Всесърдечно се молим на Небесния наш Отец да упокои душите на починалите при тежката злополука! Бог да ги елементарни и упокои там, където почиват праведниците! Отправяме молитва към Лекаря на душите и телата - Всемилостивия Господ Иисус Христос - и скоро да се върнат при околните си! Изказваме съболезнования към фамилиите на починалите. Бог да им дарува всегдашно успокоение! С любов в Христа ", написа в своето съболезнавание българският патриарх Неофит.

Съболезнователния Негово светейшество насочи и към фамилиите на починалите в пожара в Дом за възрастни хора в село Рояк.

 9 жертви при пожар в дом за възрастни хора във Варненско Виж още

" Трагичната новина за избухналия пожар в Дом за възрастни хора, който лиши живота на девет души, е ужасяваща ", споделя патриарх Неофит, и добавя: " Загиналите индивиди са на преклонна библейска възраст, за които духът е жизнен, а плътта немощна. Този случай още един път ни демонстрира като общество, че би трябвало да ценим родителите си, които са ни дали освен живот, само че по този начин също своята обич и угриженост. Нека проявим като общество по-голяма отговорност и угриженост към домовете със обществена устременост. Нека ги подпомогнем, с цел да осигурим един спокоен живот на нашите братя и сестри ", предлага Негово светейшество.

" Бог да елементарни и упокои душите на отишлите си от този свят починали в пожара в дома за остарели хора в град Варна! Господ да укрепи околните на починалите и ги поддържа в превъзмогването на тъгата. Вечна и блажена да бъде паметта им! С любов в Христа ", написа в съболезнователния си адрес българският патриарх Неофит.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР