Негово кралско височество Чарлз, принц на Уелс, призова в петък

...
Негово кралско височество Чарлз, принц на Уелс, призова в петък
Коментари Харесай

Принц Чарлз призовава лидерите на Г-7 да се справят с "огромната климатична заплаха"



Негово кралско височество Чарлз, принц на Уелс, прикани в петък Групата на седемте най-богати страни, известна като Г-7, да сплоти напъните си за справяне с " големите климатични провокации, които предстоят ".

Говорейки на приема за водачите на Г-7, принцът означи, че заради Covid-19 светът знае по какъв начин наподобява " в действителност безгранична рецесия ", добавяйки, че битката против изменението на климата " се отсрочва прекомерно дълго ".

Той прикани водачите на Г-7, както и изпълнителните шефове на някои от най-големите компании в света, присъстващи на приема, да подходят към климатичната рецесия по същия метод, по който направиха това с коронавирусната пандемия. " Ние прави това за справяне с пандемията. Трябва да го създадем и за планетата ", заключи той.

Британската кралица Елизабет Втора беше хазаин на приема на водачите на някои от най-богатите страни в света по време на почналата в петък тридневна среща на върха на Г-7.

Към 95-годишния монарх се причислиха и останалите най-възрастни членове на английското кралско семейство - принц Чарлз и брачната половинка му Камила, внука принц Уилям и брачната половинка му Кейт.

Това беше първото им общо обществено събитие след погребението на брачна половинка на кралицата принц Филип през април.

На приема, извършен в " Проект Рай " (Eden Project), ботаническа градина в графство Корнуол, Англия, кралицата за първи път се срещна с Джо Байдън като президент на Съединени американски щати. Това прави Джо Байдън 13-ия американски водач, с който английската кралица се е срещала по време на своето рекордно 69-годишно ръководство.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР