Неелектрифицираните трасета са източник на сериозно замърсяванеОбединеното кралство подготвя план

...
Неелектрифицираните трасета са източник на сериозно замърсяванеОбединеното кралство подготвя план
Коментари Харесай

UK заменя дизеловите влакове с такива на батерии

Неелектрифицираните трасета са източник на съществено замърсяване

Обединеното кралство приготвя проект за по-екологичен жп превоз
(снимка: CC0 Public Domain)

Англия възнамерява да преоборудва всичките си дизелови влакове по този начин, че да се задвижват с акумулатори. Това е огромна стъпка напред, откакто Hitachi Rail и Hyperdrive Innovation подписаха извънредно съглашение за създаване на акумулатори в Североизточния район.

Двете компании са подготвени да ускорят производството на акумулатори, които могат да се вграждат в железниците и да обезпечат нулевоемисийни електрозахранване за стотици влакове в Обединеното кралство, заяви GreenTech.bg.

В момента производителите на влакове по целия свят се състезават за създаване на модели с нулеви излъчвания, които могат да обслужват неелектрифицирани направления. Понастоящем неелектрифицираните трасета са източник на съществено замърсяване на въздуха поради потреблението на дизелово гориво.
още по тематиката
Обединеното кралство се преглежда като изключително значим пазар, защото съвсем две трети от железопътната мрежа там не е електрифицирана. Страната има 32 хиляди километра стоманени пътища. В последните години обаче държавното управление се ангажира с амбициозни цели за декарбонизация както на железопътния бранш, по този начин и на стопанската система като цяло.

Hitachi разпознава своите 275 влака като евентуални първи получатели на акумулатори от новото индустриално оборудване във Англия. Фирмата има капацитет да инсталира акумулатори на всички нови метро и междуградски влакове, които ще са нужни през идващите години, с цел да заменят стареещия дизелов парк.

Според неотдавнашен разбор на компанията, евентуалния пазар на батерийната технология на Hyperdrive и Hitachi е над 400 влака. Към днешна дата единствено 42 на 100 от железопътните линии в Обединеното кралство са електрифицирани, като английските влакове употребяват 469 милиона литра дизел всяка година, отделяйки над 2,4 милиона тона CO2 годишно, по данни на транспортното ведомство.

От министерството на стопанската система акцентират, че нулевоемисийният публичен превоз е жизненоважен фактор за създаване на мощна, „ зелена ” стопанска система, изключително след пандемията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР