Недялко Генчев повлече крак на строителите Депутатски брат вдига 10

...
Недялко Генчев повлече крак на строителите Депутатски брат вдига 10
Коментари Харесай

Георги Тотев дарява на общината 1033 кв. м за улица

Недялко Генчев повлече крайник на строителите Депутатски брат подвига 10 етажа в Лаута Новите строители на Пловдив: Политик, родственик, политик...

Мащабно строителство кипи на бул. „ Източен “ на мястото на някогашната Бирена фабрика. Там скоро ще има съвременен жилищен квартал с доста екстри - състезателен център, закрит плувен басейн, търговски обекти и даже детска градина. И естествено, ще има и хотел. Инвеститорите с обсег са Георги Борисов Тотев, брат на пловдивския градоначалник, и дъщерна компания на " Сиенит Холдинг ".

Преди 3 години от " Каменица " взеха решение да се изнесат от Пловдив. Обясниха, че теренът не е подобаващ за комплицираната логистика, която изисква производството. След броени месеци извадиха на пазара над 30 дка, като настояха, че търсят виновен вложител, който да се съобрази с градоустройствените обичаи и трендове. Не чакаха дълго и го откриха в лицето на кметския брат, който закупи по-голямата част от имота. Междувременно след събарянето на старите здания администрацията на пивоварната се настани чартърен в новата офис постройка на кметската фамилия до хотел " Империал ". Администрацията се оказа извънредно дружелюбна и експедитивна и смени за нула време статута на тогавашния индустриален терен.

Така през август предходната година компания " Европейски Съюз АЙ Дивелопмънт " ЕООД на Георги Тотев и „ Си Инвестмънт “ АД /дъщерна на „ Сиенит Холдинг “/ закупиха от „ Каменица “ 30,5 декара. Земята е добита против 13,4 млн. лв.. По-големият дял - 16 851 кв. м, е благосъстоятелност на Георги Тотев с цена 7,4 млн. лв., останалите 13 600 кв. м костват 6 млн. лв. и са на „ Сиенит “. Новите устройствени проекти също получиха стремително зелена светлина, проектантите и те се оказаха на равнище. ака строителството на новия квартал към този момент е в разгара. По три-четири кулокрана и десетки машини работят на терен. Така новият мегакомплекс с жилищни и офис здания напредва с бързи темпове. По тях проличава, че вложителите разполагат с нужните средства и не пестят от нищо. Според обясненията им финансирането е обезпечено с заем. Амбицирани са всичко да бъде приключено през 2023 година.

В очакване на бъдещите клиенти бизнесмените са помислили в точния момент и за транспортната инфраструктура към комплекса. В Община Пловдив са импортирани заявки за подаяние на лична земя от три компании за създаване на достъп до новия квартал. „ Каменица хил инвестмънт “ АД, показана от изпълнителен шеф Владислав Кънчев, подарява на общината 410 кв. м на прилежащата ул. „ Марин Дринов “ с данъчна оценка 23 985 лв..

Георги Тотев в качеството си на изпълнителен шеф на новорегистрираните сдружения " Каменица офис парк “ АД и „ Каменица хил резиденсис “ АД дава безплатно за второстепенни улици два лични парцела - 366 кв. м, оценени на 19 055,80 лв. и 667 кв. м за 34 727,40 лв.. И двата са на бул. „ Източен “ 65. Инвеститорите сами ще построяват инфраструктурата със свои средства. Подобни дарения на улици не са изключение.

Според регистрите кметът на Пловдив не взе участие в акционерните сдружения, нито е страна в договорката за атрактивния парцел с „ Каменица “. Семейството му и без него очевидно е предприемчиво. Само за последните седем години, откогато той крепко държи кормилото на властта, хотел „ Империал “ се е трансформирал в един от най-търсените в Пловдив. До него израстна респектиращ билдинг с офиси клас А, след което последва още по-впечатляваща инвестиция за милиони левове в „ Каменица “. Самият кмет по време на първия мандат смени само адреса си, като от апартамент на ул. „ Средец “ се реалокира в нова къща на ул. „ Богомил “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР