Недоволството тлее вече няколко седмици - още от началото на

...
Недоволството тлее вече няколко седмици - още от началото на
Коментари Харесай

ГAZwithme: На нов протест срещу Радев и сближаването с ”Газпром” излизат граждани утре

Недоволството тлее към този момент няколко седмици - още от началото на служебното държавно управление на Румен Радев. Преди да бъде назначено, енергийни специалисти, дипломати и политици предизвестиха, че краткотрайното държавно управление ще направи крачка към ново стопляне на връзките с Кремъл, откакто от съветска страна стопираха газовите доставки за България и още няколко страни. Припомняме, че повода бе отводът на страната ни да заплаща за синьо гориво в рубли. 

Връхна точка в публичния яд взе вчерашното решение на държавното управление, съгласно което няма различен излаз с изключение на страната ни да се опита да възобнови осъществяването на контракта с съветската компания. Енергийни специалисти обаче предизвестяват, че това ще окаже гибелен резултат върху хода на възможен предстоящ арбитраж. 

Протестът пред президентството на следващия ден още веднъж ще е под надпис " ГAZwithme "

" Лъжа е, че газът от “Газпром ” ще бъде на ниска цена. Лъжа е, че той е сигурен - Кремъл го стопира и понижава и сега на редица европейски страни. Лъжа е, че въпросът за съветския газ е единствено стопански - той е оръжието на путинова Русия да подчинява Европа ", пишат от Демократична България. 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР