Недоволството на стопаните от село Текето е заради неизплатени суми

...
Недоволството на стопаните от село Текето е заради неизплатени суми
Коментари Харесай

Тютюнопроизводители от Хасковско излязоха на протест

Недоволството на стопаните от село Текето е поради неизплатени суми от страна на гръцка компания, която изкупила тютюна им. По техните думи компанията дължи близо 2 милиона и 400 хиляди лв. на български производители. Хората желаят реакция от страната и се заканиха на нови митинги, само че пред Народното събрание.


Повече от 1000 фамилии са продали тютюна си на гръцка компания предходната година, само че не са получили парите си. Според тях по закон изплащането би трябвало да се случи в период от 30 дни, който от дълго време е изминал.
Българска национална телевизия: И в този момент тези пари като ги няма по какъв начин се издържате? Здравко Соколов, тютюнопроизводител: Ами оказваме помощ си - другари, близки. Чакаме цяла година. Все сме с вярата днеска ще ги платят, на следващия ден ще ги платят.
Според протестиращите компанията, която изкупила тютюна изпаднала в неплатежоспособност. Тютюнопроизводителите водели поредност диалози с представители на земеделското министерство и със самия притежател на компанията. От компанията им споделили, че водят правосъдни каузи и едвам по-късно ще стане ясно ще има ли пари за стопаните.
Асен Кючюков, ръководител на Националната конфедерация на тютюнопроизводителите: Тук страната би трябвало да се намеси в лицето на Правителството и този проблем, защото компанията е външна. Фирмата с цел да изкупува тютюн има публикуван лиценз. След като има публикуван лиценз, би трябвало страната да се намеси.
Към момента се търсят разнообразни разновидности хората да получат парите си. Те ще бъдат обсъждани на идния съвещателен съвет към земеделското министерство. Стопаните бяха безапелационни, че в случай че страната не се намеси предстоят още митинги.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР