Недоволни граждани от шест селища в Русенско излязоха на протест

...
Недоволни граждани от шест селища в Русенско излязоха на протест
Коментари Харесай

Протест заради разбита настилка затвори пътя Русе-Варна

Недоволни жители от шест селища в Русенско излязоха на митинг и затвориха пътя Русе-Варна с искане за незабавен ремонт на правата сред Русе и Кубрат. Те носеха плакати „ Добре пристигнали на Марс ", „ Искаме европейски пътища " и „ Писна ни ".

Според протестиращите пътят в правата сред Русе и Кубрат не е ремонтирана повече от 40 години, а нов асфалт не е полаган от 33 година Те първо блокираха с персоналните си коли пътя за Кубрат, а по-късно затвориха на няколко пъти и основния път за Варна.

Въпреки уверението от тази седмица на ръководителя на УС на АПИ Георги Терзийски, че цялостната рехабилитация на пътя ще стартира през септември, хората не имат вяра, че това ще стане, до момента в който не видят машините в деяние.

На мястото на митинга се появи директорът на регионалното пътно ръководство в Разград Людмил Янев, който увери, че двата лота на дългия 47 км участък ще се извършват по едно и също време, с цел да може рехабилитацията на пътя да завърши по-бързо и " следващата година по това време пътят да е подготвен ".

Хората на собствен ред се заканиха, че митингите ще продължат и ще бъдат всяка събота, като ще се блокира движението по основния път за Варна, до момента в който не стартират действителни строителните действия на пътя Русе - Кубрат.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР