Недостижимият някога Де Ниро отдавна е само блед отблясък на

...
Недостижимият някога Де Ниро отдавна е само блед отблясък на
Коментари Харесай

Де Ниро отново се мъчи в евтина комедия

Недостижимият в миналото Де Ниро от дълго време е единствено бледен отблясък на остарялата си популярност – въпреки да подсети за нея в „ Ирландецът “ и „ Жокера “, за негово положително е феновете му да не помнят незабавно множеството му филми от последните две декади. Или най-добре изобщо да не си ги предизвикват.

Макар да имаше финансов триумф, трилогията „ Запознай с нашите “ (поанта в която бе извънредно „ истинското “ заглавие Meet the Fockers) е емблематичен образец за мъката му в гонене на добавка към пенсията. А трябваше да завърши с комедийното амплоа още след „ Анализирай това “... Но не, през 2016-та този популярен преди време артист се изложи тотално и дефинитивно с вулгарния и обикновен „ Ох, на дядо “ - халтура, за която даже на мен ми е неловко да си спомня.

„ Войната с дядо “, популярност богу, не е продължение на последния и върви в относително по-деликатен ключ, въпреки и през днешния ден да е конфузно да видиш Разяреният бик, Шофьорът на такси, Вито Корлеоне, Ал Капоне и така нататък да пада отвисоко, да се препъва в играчките на внуците си и да се дегизира като Дядо Коледа.

Историята на „ Войната с дядо “ е доста по-интересна от самия филм. Според първите известия в американските медии той е трябвало да тръгне по кината още през април 2017-а, популяризиран от компанията на Харви и Боб Уайнстийн Dimension Films. Но същата година по-големият брат измежду двамата продуценти бе упрекнат в редица полови похищения, започнаха каузи, придвижването #MeToo… Година по-късно филмът още не бе излязъл, а продуцентите го изтеглиха от Dimension (която малко по-късно разгласи банкрут) и си прибраха ролките с лентата на полицата у дома. През 2020-а най-накрая той откри път към кината, само че пък пристигна пандемията и сега-засега премиерната дата за Съединени американски щати е 9 октомври, а България е една от първите страни в света – преди нея са единствено Естония, Украйна и Литва, – в която „ Войната с дядо “ излиза на екран. 

Битката на застаряващата актьорска легенда с неговия подрастващ внук не е единствената атракция във кино лентата на Тим Хил (снимал досега най-вече филми за Спондж Боб) – в актьорския състав се излагат още Кристофър Уокън, Ума Търман, Чийч Марин и Джейн Сиймор. Има опити за вкарване на фамилен сантимент и небрежна игра с очи и гримаса от Де Ниро - един тип, майтапът да върви, само че няколкото препратки към старите му филми безжалостно сочат какво беше, а какво стана. Цялостно интелектуалното равнище на шегите и разговора е почтено за продължение на " Сам у дома ". Сега разбирате ли, че в действителност няма значение на какъв цвят и пол артисти ще се присъдят премиите " Оскар? (Самият титуляр има две, а общо номинациите на актьорския състав са 11.)
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР