Недостатъчен прием на мазнини е налице при появата на някои

...
Недостатъчен прием на мазнини е налице при появата на някои
Коментари Харесай

Как тялото ви сигнализира, че не приемате достатъчно мазнини?

Недостатъчен банкет на мазнини е налице при появяването на някои признаци. Разберете кои са те!

Протеините, въглехидратите и мазнините, които получаваме от храната, са от значително значение за поддържането на виталните функционалности.

Често при диети за намаляване девойките се пробват да понижат или даже изцяло да отстранен приема на мазнини, а това има доста гибелен резултат върху здравето.

Витамините A, D, E и K не се усвояват без мазнини. Ето за какво, да вземем за пример, към салатата от моркови е целесъобразно да добавите олио или зехтин.

В тялото мазнините имат енергийна, защитна и топлоизолационна функционалност, те са виновни за еластичността на кожата, виталната интензивност на мозъчните кафези, усвояването на минерали и работата на репродуктивните органи.

Необходимо количество мазнини

Мазнините би трябвало да съставляват 15-30% от общата калорична стойност на диетата. Ежедневните потребности на дамата от мазнини варират от 60 до 102 грама, а за мъжа – от 70 до 154 грама.

Процентът на телесните мазнини не би трябвало да пада под 20%, в случай че не сте културист.

Симптоми при непълен банкет на мазнини

Суха кожа

Сухата кожа може да е симптом освен за дефицит на мазнини, само че и за алергична реакция и дисбаланс в чревната микрофлора.

Тайната на мастните жлези се крие в естествената хидратация на тялото. Ние произвеждаме киселините, нужни за вярното действие на жлезите, употребявайки наличните мазнини.

Неразположение при диета с ниско наличие на въглехидрати

При понижаване на приема на въглехидрати е належащо да се усили количеството на употребяваните мазнини, с цел да се компенсира загубата на сила. В противоположен случай загубата на тегло ще бъде обвързвана с безсилие, неразположение и незаинтересованост.

Трудност при осъществяване на физически действия

Наситените мазнини са предходник на стероидни хормони като тестостерона. Без него мускулната маса не пораства, колкото и да се стараете. След силова подготовка има проблеми с регенерацията и равнището на либидото понижава.

Болки в ставите

Консумацията на мазна риба или рибено масло, закупено от аптеката, ще ви помогне тук. Омега-3 мастните киселини имат противовъзпалителни свойства и са потребни при лекуването на ревматоиден артрит.

Ниско равнище на HDL холестерола

Консумацията на кокосово масло ще помогне. Ненаситените мазнини в слънчогледовото и царевичното масло понижават равнищата му.

Храната не ви засища

Когато се откажете от мазнините, изпитвате непрекъснат апетит. Започвате да ядете повече, с цел да напълните стомаха си. От друга страна, ниското наличие на въглехидрати в диетата и високото наличие на мазнини значат, че дребна порция храна е задоволителна, с цел да задоволи глада ви.

Не обичате зеленчуци

Само мазнините трансформират зеленчуците във вкусни гарнитури. Без тях те наподобяват негодни за консумация, тялото ги отхвърля. Дори мозъкът не може да заблуди вкусовите рецептори. Освен това, доста от витамините, минералите и антиоксидантите в зеленчуците не се усвояват без мазнини.

Вижте още: Домашна примес за разширени вени

Алкохолно отравяне

Ако ще пиете повече от две питиета, първо изяжте малко масло и самун. Ще предпазите черния дроб и ще намалите следствията от отравяне на организма.

Най-добре е изцяло да се откажете от трансмазнините, тъй като са нездравословни за вашето здраве.

Струва си да четете състава на продукта на опаковката. Можете да замените трансмазнините с наситени, мононенаситени и полиненаситени мазнини.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР