Недосегаемата представителка на Венецуела Юлимар Рохас поведе няколко добре познати

...
Недосегаемата представителка на Венецуела Юлимар Рохас поведе няколко добре познати
Коментари Харесай

Недосегаемата Рохас спечели трета поредна световна титла в тройния скок

Недосегаемата представителка на Венецуела Юлимар Рохас поведе няколко добре познати лица до успех, когато сграбчи третото си следващо злато от международни шампионати в дисциплината троен скок на шампионата на планетата в Юджийн. В четвъртия ден от конкуренцията на стадион „ Хейуърд Фийлд “ в щата Орегон опитът докара до това спортисти да последват златните си медали от Игрите в Токио предходната година с триумфи и на Световното .
Рохас (ц) прибави към купите си от Лондон 2017 и Доха 2019.
„ Това е третата ми поредна международна купа навън, към момента не съм го осъзнала изцяло. Исках по-дълъг скок, само че съм щастлива да се завърна на този хубав стадион, да видя публиката “, разяснява Рохас, която се надяваше да усъвършенства личния си международен връх, само че бе разочарована от вятър, който повлия на опита й. Венецуелката завоюва купата със скок от 15.47 м – шестият най-дълъг в историята. Среброто отиде за Шаниека Рикетс с 14.89 м, а американката Тори Франклин се поздрави с бронза с 14.72. Рохас бе измежду три двукратни олимпийски шампионки, които стигнаха до злато в Юджийн.

По-рано, белгийката Нафи победи в седмобоя пред нидерландската си съперничка Анук Ветер, до момента в който Фейт Кипйегон от Кения стигна до втория си триумф на 1500 м . Двама състезатели, които ликува на Олимпиадата в Токио предишното лято при мъжете, също затвърдиха триумфите си със златни оценки в Съединени американски щати. Мутаз Еса Баршим от Катар завоюва трилър във високия скок за третата си международна купа . „ Спечелването на трета международна купа не е правено преди. За мен това е ужасно достижение. Винаги си споделям „ Как искаш да бъдеш запомнен? “ Искам да върша страхотни неща, да бъда състезателят по висок скок, който прави неща, които остават в историята. Направих това през днешния ден, тъй че съм доста благополучен “, показа той. Олимпийският първенец от Мароко Суфиан Ел Бакали организира извънредно тактическо тичане, с цел да постави завършек на 15-годишната доминация на Кения на 3000 м стийпълчейс .

В сериите на 200 м за дами, международната шампионка на 100 м Шели-Ан Фрейзър-Прайс се класира безпроблемно за полуфиналите в по-дългата спринтова отдалеченост. Към международната шампионка на 200 м от 2013 се причислиха и двете й сънароднички, които допълниха подиума на 100 м – Шерика Джаксън, която е с водещо в света време от 21.55 сек, и Илейн Томпсън-Хера. И двете търсят първи международни трофеи в кариерите си. Световният първенец на 100 м при мъжете Фред Кърли влезе в полуфиналите, печелейки серията си с време от 20.17 сек. Най-бързото време в сериите даде настоящият отличник Ноа Лайлс – точно на 25-ия си рожден той, той приключи за 19.98, единственият под 20 сек в сериите. С второ и трето време в полуфиналите влязоха надлежно представителят на домакините Ерийон Найтън и домиканецът Александър Огандо, и двамата с 20.01 сек. Действащият олимпийски първенец Андре де Грас, който не съумя да влезе във финала на 100 м, не започва в своята серия. Канадецът изпита компликации в класическата спринтова дисциплинираност, откакто се завърна след второ превозване на ковид, само че се надява да взе участие в щафета на 4х100 м.
Мутаз Еса Баршим.
Петият ден на Световното състезание по лека атлетика предлага нови четири финала. В 03:40 часа българско време програмата ще бъде открита с финала на висок скок за дами, следван от този във хвърлянето на диск при мъжете. В 05:30 часа б.в. стартира финала на 1500 м за мъже, а 20 минути по-късно е плануван разногласието за разпределението на медалите на 400 м с трудности за мъже. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР