Недопустимо е да се послушват разговорите на държавния глава, а

...
Недопустимо е да се послушват разговорите на държавния глава, а
Коментари Харесай

Недопустимо е да се послушва президенттът, твърди Калоян Методиев

Недопустимо е да се послушват диалозите на президента, а още по-малко да се размятат в общественото пространство, безапелационен бе началникът на кабинета на Румен Радев Калоян Методиев в тв изявление. " Нито една страна не би трябвало да си го разрешава, когато има искания за държавност, за правда, за съблюдаване на институционална просвета, която да подсигурява доверие на жителите в страната. Ние разрушаваме и последното остатъчно доверие, което има това общество в институциите. А свърши ли доверието на едно общество към страната, това значи единствено едно - рецесия, гражданска война, улица ", уточни той.

Методиев акцентира, че би трябвало да има връзка освен сред президентството и прокуратурата, а и сред " Дондуков " 2, държавното управление и Народно събрание, тъй като всички работят в полза на българското общество. Той счита, че сме в тежка обстановка в резултат на резултатите от ръководството. Методиев дефинира подслушването на Радев, питането до Конституционен съд и оповестението на СРС като офанзива към президентската институция. Според него това няма да нанесе имиджови вреди на президента, защото в очите на обществото президентът е човек, който е нападнат поради кардинални позиции, а не поради нещо значително и форсмажорно.

Мисля, че прокуратурата работи непозволено с публикуването на подслушваните диалози, и това е груба неточност от страна на основния прокурор, разяснява в радио присъединяване зам.-председателят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков. Според него офанзивата против президента е офанзива против държавността. " Той има лимитирани пълномощия, неговата мощ идва от престижа на позицията, която заема. Когато целеустремено се разрушава престижът на тази институция, то се разрушава и престижът на държавността ", изясни Зарков.

" България няма потребност от отмъстител, а от пазител на закона. Иска ми се да имаме основен прокурор, който се придържа към Наказателния и към Наказателно-процесуалния кодекс ", надява се социалистът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР