Недохранването сред децата в обсадения от сирийските войски анклав Източна

...
Недохранването сред децата в обсадения от сирийските войски анклав Източна
Коментари Харесай

Отчетоха най-тежкото недохранване на деца в Сирия от началото на войната

Недохранването измежду децата в обсадения от сирийските войски анклав Източна Гута край Дамаск е най-тежкото от началото на войната през 2011 година, съобщи Франс прес, като цитира изказване на Детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ).

" Неотдавнашно изследване, осъществено в Източна Гута при започване на месеца, демонстрира че 11,9 на 100 от децата на възраст под пет години страдат от тежко недохранване. Това е най-високото ниво, отчитано в Сирия от началото на войната ", се споделя в официално съобщение на УНИЦЕФ. Фондът прецизира че при аналогично изследване в Източна Гута през януари тази година единствено 2,1 на 100 от децата са страдали от тежко недохранване.

Близо 400 000 души, половината от които деца, се намират в капан в бунтовническия бастион, намиращ се източно от Дамаск. Сирийските държавни войски обсаждат Източна Гута от средата на 2013 година.

" Насилието, неналичието на филантропична помощ и астрономическите цени на питателните артикули ускориха недохранването измежду най-малките деца " в този регион, който е едно от последните укрепления на бунтовниците, добавя УНИЦЕФ. Организацията предизвестява, че близо една трета от децата, взели участие в проучването, страдат от закъснение на растежа. Майките на децата на възраст под две години са били принудени да съкратят или даже да пресечен кърменето им, тъй като самите те страдат от недохранване.

Източна Гута е една от четирите зони за деескалация в страната. През последните седмици обаче насилието в региона се ускори.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР