Неделното дерби между Ливърпул и Тотнъм определено превърна в главни

...
Неделното дерби между Ливърпул и Тотнъм определено превърна в главни
Коментари Харесай

Какво си казаха съдиите в нажежения миг на Анфийлд?

Неделното дерби сред Ливърпул и Тотнъм несъмнено трансформира в основни настоящи лица реферът Джонатан Мос и неговите помощници. Крайният резултат 2:2 можеше да бъде друг, а сигурно измежду почитателите на „ червените” има недоволни от метода, по който съперникът получи две дузпи на „ Анфийлд” в заключителните минути.

Първата от тях без подозрение дава доста повече мотиви за размисъл, защото даже и формалните лица имаха потребност от дълга полемика преди да отсъдят. Проблемът бе в това, че преди Деян Ловрен да сбърка съдбовно при опита си да пресече подаването на Деле Али към Хари Кейн, който излезе самичък против вратаря Лорис Каруис и бе фаулиран в пеналта. Мос мигновено отсъди дузпа, а след това очевидно получи сигнал от помощника си Еди Смарт, с цел да обсъдят обстановката.

Към двамата се приближиха Емре Джан от домакините и звездата на Тотнъм Кристиан Ериксен, които също се намесиха в разговора. Основното при него бе, че реферите се опитваха да открият дали е имало контакт на Ловрен с топката, защото съгласно последните промени на правилото за засада умишленото деяние на бранител радикално трансформира тълкуванието на обстановката.

Ето и възстановка на основния диалог сред съдиите:

Смарт: „ Всичко, което желая да знам, е дали Ловрен докосна топката.”

Мос: „ Не зная.”

Смарт: „ Ако не е докоснал топката, това е засада, тъй че дузпата не важи. Трябва да е засада, в случай, че Ловрен не е играл с топката.”

Кристиан Ериксен: „ Той докосна топката.”

Емре Джан: „ Той не пипна топката.”

Мос: „ Говори единствено с мен.”

Смарт: „ Знаеш какво те запитвам, нужно е да схвана: дали Ловрен игра с топката? Ако е играл, това е съзнателно деяние, затова ще бъде дузпа за Тотнъм. Ако не е играл, отсъждането ще е засада.”

Мос: „ Нямам концепция дали Ловрен докосна топката, в случай че би трябвало да съм почтен с теб. Мартин (въпрос към четвъртия рефер Мартин Аткинсън – б.р.), ти получи ли нещо от камерите? Давам дузпата.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР