Неделка Гулекова е акушерка в Отделението по акушерство и гинекология

...
Неделка Гулекова е акушерка в Отделението по акушерство и гинекология
Коментари Харесай

Акушерка Неделка Гулекова: Болницата беше като мой втори дом

Неделка Гулекова е акушерка в Отделението по акушерство и гинекология на Панагюрската болница близо четири десетилетия. Преди броени дни излиза в подобаващ отдих със съзнанието, че е давала най-хубавото от себе си от 9 март 1981 година, когато е първият ѝ работен ден като акушерка.

Раждането като развой през годините не се е трансформирало, както и страстта, споделя с неизменима усмивка Неделка Гулекова. За тези години взе участие в стотици раждания и е част от насладата на доста фамилии, в които се ражда новият живот. Бях дежурна при ражданията и на трите ми внучета, само че при нас, на всяко раждане е вълнуващо, споделя дългогодишната акушерка. Обяснява, че има сложни, само че има и радостни раждания, след които майките споделят, че не са изпитали болежка, само че главното за екипа в родилната зала е да резервира успокоение. Много постоянно дишаме с майката и когато бебето изплаче, ние дружно с него поемаме мирис и сме щастливи, разкрива с неспокойствие Неделка Гулекова.

За мен болничното заведение беше вторият ми дом, споделя акушерката и добавя, че за нея е било наслаждение да работи с всеки от колективите през годините. Сред първите, с които работи са били старшата акушерка Витка Лискова, акушерките Цонка Гагова, Таня Минекова, Елисавета Кърджийска, Ваня Петрова, Любка Димова, лекарите – доктор Абаджиев, доктор Бътовски, доктор Нинова, доктор Кукуряшкова, доктор Цанов. Винаги сме били като огромно семейство, като първоначално аз се учех от по-възрастните, а след това помагах на по-младите, разяснява акушерката.

Пожелавам от сърце на всички млади колежки да работят със същото предпочитание, с което ние започнахме, на майките да са щастливи и да раждат здрави дечица, показа в последния си работен ден акушерка Неделка Гулекова.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР