Недекларирана валута с левова равностойност от 334 966 лева откриха

...
Недекларирана валута с левова равностойност от 334 966 лева откриха
Коментари Харесай

Митничари спипаха недекларирана валута за 335 000 лева на Капитан Андреево

Недекларирана валута с левова равноценност от 334 966 лв. откриха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево при инспекция на рейс, излизащ от страната, осведомиха от Агенция " Митници ".

На 13.03.2024 година на пункта идва рейс, пътуващ от Украйна през България за Турция. Превозното средство, ръководено от турски жител, е селектирано за щателна митническа инспекция, при която на рафта за ръчен багаж, намиращ се над седалките в пътническия салон, са открити черен куфар за документи и полиетиленов плик, съдържащи еврови банкноти и щатски долари. Недекларирана валута е открита и в джобовете на якето на водача, след осъществения му персонален обзор. Установени са недекларирани 160 000 щатски $ и 25 000 евро с обща левова равноценност 334 966 лв..

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Районна прокуратура-Хасково - Териториално отделение-Свиленград.

От началото на годината досега митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са разкрили валута с левова равноценност близо 1 800 000 лв..

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР