Неда Малчева е артист в пълния смисъл на думата. Художник,

...
Неда Малчева е артист в пълния смисъл на думата. Художник,
Коментари Харесай

#2020: Неда Малчева и годината, която буквално я изрита от зоната на комфорт

Неда Малчева е актьор в цялостния смисъл на думата. Художник, илюстратор, карикатурист и човек с бездънно възприятие за комизъм. Тя умее да ни разсмива, даже когато ни се плаче от изтощение. Можем да наречем Неда илюстраторка на женската (или по-конкретно – майчинската) душа и това ще е напълно правилно. Тя самата има 3 деца и образно ни демонстрира какво се случва, когато геният и майчинството се сблъскат в зрелищна детонация. 



Ако се чудите какви виси окачено на вратата - това е нервна система или най-малко последният останал неврон от нея. След началото на пандемията постоянно в карикатурите виждаме по какъв начин се отразява международната рецесия на хумористичния й светоглед.



В изявлението с нея има повече изображения, в сравнение с думи, тъй като всичко, което Неда има да споделя, към този момент е нарисувано или ще го забележим в идната й вайръл илюстрация.

Как ще запомните 2020 година?

Неда Малчева: Тази година ще я запомня с това, че ме изхвърли, безусловно изрита от зоната ми на комфорт . Дори и това да значи да оставя щерка ми да ближе витрината в някой магазин, без да настръхна и да я залея с дезинфектант.



Какъв е най-важният урок за Вас през тази година?

Неда Малчева: . Да не отсрочвам нищо, в никакъв случай повече . Да не си вардя хубавите облекла за специфични случаи. Да оценявам и вардя здравето си повече.

Кой е символът/думата на 2020?

Неда Малчева: Shit happens? Може и без happens:)



Какво очаквате от 2021?

Неда Малчева: Хм, от годината не чакам нищо. Тя единствено ни дава времево пространство за деяние. Очаквам от хората през тази година да бъдат рационални, задружни и виновни , за да излезем всички от този призрачен сън.



Какво е Вашето благопожелание за новата година?

Неда Малчева: Здрави да сме. Голяма досада, знам. Обаче здравето ти взима усмивката, взима ти околните хора, взима ти свободата. Взима ти и парите. Затова дано сме здрави. 



 
#2020: Ивайло Вълканов и годината, която взе доста, само че и доста даде
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР