Не знам кой реди кабинета, аз съм далеч от кухнята,

...
Не знам кой реди кабинета, аз съм далеч от кухнята,
Коментари Харесай

Огнян Герджиков: Слави Трифонов и Бойко Борисов са един типаж

„ Не знам кой реди кабинета, аз съм надалеч от кухнята, само че е явно, че има конфликти на ползи. Водещата роля е на „ ИТН “, като партията няколко водещи фигури, отпред със Слави Трифонов, които в последна сметка би трябвало да дефинират функциите “. Това съобщи пред проф. Огнян Герджиков.

По думите му Слави Трифонов е властнически вид, който не разрешава доста да му се месят.

„ Ако нещо си науми мъчно може да му се скърши кахърът. От тази позиция малко си наподобява с Бойко Борисов, един типаж са, не е нещо доста по-различно. Вероятно здравословни проблеми го въздържат да бъде министър-председател. “, сподели той, като добави, че бил бил доста сюрпризиран, в случай че Слави Трифонов се кандидатира за президент.

Според него едно държавно управление на малцинството е доста несигурно и е голям риск.  

Проф. Огнян Герджиков съобщи още, че дава висока оценка на служебния кабинет, като по думите му там има извънредно качествени хора, които са свършили доста добра работа.

„ Бих бил благополучен, в случай че най-малко една част от тези министри бъдат част от постоянен кабинет. Никак не е несъмнено, че предлагането на „ ИТН “  за кабинет ще бъде подкрепено и ще мине през пленарната зала, тъй като съгласно мен има съществени разлики сред Има Такъв Народ и партиите на митинга. От Има Такъв Народ работят с изключително самочувствие при съществуването единствено на 65 депутати, а не на 165 такива “, сподели някогашният длъжностен министър председател.

Той разяснява оферти от " ИТН " проектокабинет.

„ Огромна част от препоръчаните имена са непознати. Ради Найденов е извънредно попадение, би бил добър външен министър. Хубавото е, че в кабинета има не малко адвокати. Не познавам персонално Петър Илиев и не съм задоволително близко в проблематиката, с цел да знам до каква степен има основателни аргументи да бъде нападнат, само че той е доста първокласен правист. Не виждам в тези имена изявени специалисти, каквито са да вземем за пример на стопанската система и на финансите в служебния кабинет “, сподели той.  

Проф. Герджиков добави, че допреди 2-3 дни е бил оптимист, че ще има постоянно държавно управление, само че от през вчерашния ден вероятността за такова е доста нежна и „ умерено може да се счупи “.

Той посочи, че е значимо с какви хора ще бъдат обградени тези министри, с цел да бъдат сполучливи или не, като съветниците са даже по-важни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР