„Не знам колко са политиците, които са подслушвани. Ако това

...
„Не знам колко са политиците, които са подслушвани. Ако това
Коментари Харесай

Ген. Румен Миланов: Ако са добре заличени следите на подслушването, нищо няма да остане

„ Не знам какъв брой са политиците, които са подслушвани. Ако това е правилно, би трябвало да се ревизира. И тук поражда въпросът: Кой ги прави тези подслушвания? По коя поръчка? И ето тук може да бъде доста потребен господин Бойко Рашков, който дълги години беше началник на бюрото за надзор на СРС. Но има и още нещо - всички тези инспекции, в случай че са добре заличени следите, нищо няма да остане “, разяснява „ 120 минути “ ген. Румен Миланов във връзка на абсурда с изказвания за подслушване на политици.

„ Когато приказваме за тези процедури, не ми излиза от главата случая, когато преди година или две излезе гласът на президента в СРС с командващия на Военновъздушни сили, което е огромен минус за нашата страна “, сподели някогашният шеф на НСБОП и НСО.

Според него доста постоянно се подслушват хора, с цел да бъдат записани хора от тяхното обграждане, с които те приказват. Именно подобен е казусът с подслушването, при което е записан президента в диалог с началника на Военновъздушни сили, който е бил подозиран в спор на ползи.

По думите на Миланов в случай че самите записи и хартиените им транскрипти са унищожени, вероятни следи за могат да бъдат открити при телекомуникационния оператор, без който то не може да се реализира. Друг вид е с регистрите в съда, където се отразява разрешението за подслушване.

Освен институционалното подслушване, обаче има и нерегламентирано такова, което също съставлява още по-голяма заплаха.

" Има модерна инсталация, която разрешава неофициални подслушвания и тя е още по-страшна. Трябва система, която да следи нейното пазаруване и прилагане ", счита Миланов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР