Не знам дали има формула или рецепта за добра песен.

...
Не знам дали има формула или рецепта за добра песен.
Коментари Харесай

Сам Райдър пред БНР: Песните събития идват сами при авторите си

" Не знам дали има формула или рецепта за добра ария. Можеш да следваш нещо сходно – да напишеш ария, която да пасне на избрана мода, само че тази формула непрестанно се трансформира. Всяка епоха в музиката си има такава. Песните събития идват сами при създателите си, не противоположното . Колкото повече създателят стои встрани от пътя на песента и ѝ разреши да се яви в своята сурова хубост, толкоз по-добра ще бъде тя. Това, което можем да създадем като създатели, е постоянно да бъдем подготвени за тези моменти. Дори и да си мислиш, че пишеш слаба ария, продължи да го правиш. Завърши я и бъди подготвен за идната. Като спортистите. Твори всеки ден и се готви за своите Олимпийски игри . Бъди подготвен за момента, в който най-хубавата ария ще избере да се яви посредством теб в действителността ".
 Това показа пред БНР английският артист Сам Райдър, един от най-популярните реализатори в интернет платформата TikTok. Изпълненията му в тази обществена мрежа имат над 12 милиона почитатели. С гласа си Сам съумя да впечатли и Англия и тази година ще показа страната на Евровизия с песента SPACEMAN. Сред милионите фенове на Сам Райдър е и Алиша Кийс.

" На този свят няма нищо сходно на Евровизия . Изживяването е откачено по един доста прекрасен метод. Фен съм на състезанието от дете, само че в никакъв случай не съм поглеждал оттатък завесата. Сега имам тази опция ", добави Сам в особено изявление за предаването " Понеделник вечер ".

SPACEMAN

" Измислихме песента преди година и половина дружно с другари. Не сме я мислели като ария за Евровизия. Конкурсът постоянно е бил идея, която един човек прави за страната си . Шансът да си този представител е доста дребен. Не чаках, че ще ме изберат. През тази година и половина след написването на песента тя попадна в пощата на BBC. Екипът я чу, помислиха и взеха решение да ми звъннат, с цел да ме поканят да показва Англия на състезанието. Никога не съм мислил, че ще съм част от Евровизия ".

Според Сам писането на ария за избрана цел не е най-правилният метод и по този начин доста по-често можеш да сгрешиш: 

" Каквото и да кажа за смисъла на песента, то няма да омаловажи твоето усещане. Вярвам, че песните са писани от създатели, само че хората вземат решение защо тъкмо става въпрос в тях . Най-добрите песни са отворени за тълкования. Според мен SPACEMAN е за това да оценяваш нещата, които към този момент имаш в живота си. Песента е и опит да обясниш преследването на желан живот или концепция. Стигайки до върховете, човек осъзнава, че е имал най-хубавото в живота още първоначално ".

От Instagram през TikTok до Алиша Кийс

Първоначално Сам споделя музиката си в Instagram:

" Но там всичко е доста лъскаво. Трябваше да се подрежда осветяване и машина за вятър в особено студио, след което дълго да коригирам видеото. Толкова дълго, че изстисквах цялата страст от песента. TikTok беше прелестен метод да се оправя с навиците си да мисля прекалено много и да отсрочвам . Исках да отстрани всички непотребни неща и просто да пея пред телефона си ".

Това стига и до ар енд би и соул звездата Алиша Кийс.

" Беше необикновено. Тя направи деня ми благополучен. Тя е вокален воин. Също по този начин и страховит човек от всичко, което съм видял. Чрез изкуството, което споделя с нас, можем да видим душата ѝ. Някой, който толкоз почитам обществено да признае гения ми, това значи доста за мен. Накара ме да допускам в себе си още веднъж . Всеки актьор минава през оня миг, в който се съмнява, че е задоволително добър за музиката. Това е обикновено. Но, когато персона като Алиша Кийс се появи, с цел да ти подсети какъв брой си добър – като че ли вселената ти дава знак, че си на верния път ".

Виртуална или действителна сцена

Много актьори избират виртуалната сцена, с цел да показват музиката си. Добро решение ли е това?

" Определено. Мисля, че метода, по който възприемаме музиката, постоянно еволюира и се трансформира. TikTok е единствено част от дългата серия промени. Има невероятни реализатори и гении в интернет. Там тези хора съумяват да намерят своята платформа. Те получават метод, по който да споделят изкуството си с целия свят. Това е необикновено. Мислейки за обичания си реализатор или група, постоянно си казваш – популярност богу, че тези хора са споделили музиката си. Иначе не би могъл да слушаш прелестните им хрумвания. Социалните мрежи са единствено една част от модерните способи да представяме красива музика ".

Преди да полети в Космоса на Евровизия, Сам посети и България

" Хората бяха доста топли и гостоприемни. Срещнах се и с българските представители на Евровизия тази година – прелестни момчета. Нямам самообладание да се върна в България. Тръгнах си с отвращение. Исках да направя концерт за вас. Надявам се, че скоро ще се върна и ще пеем дружно ".

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР