Не знам дали беше късмет.Да се намерим с този човек,

...
Не знам дали беше късмет.Да се намерим с този човек,
Коментари Харесай

Нещичко за любовта

Не знам дали беше шанс.

Да се намерим с този човек, с който си пасваме като две елементи от пъзел в цялата комплицирана картинка. Даже към този момент не мога да си спомня бързо ли изгладихме ръбчетата, с цел да прилегнат по този начин безпрепятствено едно в друго, или ни е коствало години и старания. Но като погледна обратно, не виждам низ от взаимни отстъпки и борби със личното и непознатото его. О, борби имаше колкото желаете – само че все сме двамата против събитията, а не един против различен. И даже когато гледаме в разнообразни направления, крачим в една. То по какъв начин да се отдалечиш, като си сраснал с него?

Веднъж се пробвах да измъдря рецептата за благополучен брак в седем стъпки (нали по този начин е съвременно в този момент – всичко да се опростява до няколко лесни стъпки) и ето какво ми роди главата. Ако някой в миналото ще ме разочарова, желая да е той. Ако някой в миналото ще ми прости, желая да е той. Може би това е любовта. 1. Първо бъдете другари, след това любовници. Искрата е хубаво нещо, само че най-често угасва бързо, а различен път прави рискови пожари. Заложете на кроткия огън в домашната камина, той топли в действителност.

2. Не мерете на кантар кой какво прави за другия. Колкото повече, толкоз повече. Вие сте скачени съдове. Това, което вършиме за него, за себе си го вършиме.

3. Оженете се по обич, не по интерес. Женската вътрешен глас е огромна мощ и ще ви уточни вашата сродна душа.

4. Отгледайте дружно деца.

5. Винаги и непременно вярвайте в него. В рецесия го подкрепяйте, даже да не е прав.

6. Никога не му отказвайте… сещате се какво.

7. Помнете, че децата порастват и хващат пътя. Накрая ще си останете вие двамата. Той е вашата огромна дълготрайна инвестиция. Хубава рецепта, на мен ми се получи. Пробвайте я. Но не забравяйте и друго. Бракът не е трен, да го подкараш по релсите и да си спокоен, че щом следваш инструкциите, всичко ще е наред. То даже и влаковете… Не знам до каква степен въобще е допустимо да съществува рецепта и гаранция за сполучлив брак, която да работи постоянно и при всекиго. Толкова чудесни хора се разделят към мен. Хора, които и дружно, и поотделно са смислени и същински. И все търсят щастието, а наподобява, че им е било в ръцете. Те си знаят, несъмнено, в профил е елементарно да съдиш.

Обаче си мисля тези дни за нас двамата, за всичко, което сме оставили зад тила си и което занапред ни следва. И знам сигурно. Ако някой в миналото ще ме разочарова, желая да е той. Ако някой в миналото ще ми прости, желая да е той. Може би това е любовта. Да се оглеждаш в очите му и да се харесваш, с всичките си дребни лудости.

А дали е шанс – не знам.

Но е благополучие.

Автор: Мария Пеева

Мария е кино преводач, блогър, майка на четирима сина и горда собственичка на две превъзходни хъскита и котарак на име Фройд. Накратко, щастливо-отчаяна или отчаяно-щастлива работеща стопанка. Повече от нея можете да откриете в блога й Mama Ninja.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР