Не знам да е изпращана писмена покана от Демократична България

...
Не знам да е изпращана писмена покана от Демократична България
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Коалицията скърца още от януари, трябваше да бия тъпана за това по-рано

Не знам да е изпращана писмена покана от " Демократична България " до Има Такъв Народ за договаряния. И да е пратена, ние теоретично нямаме защо да беседваме, защото водещите мандата са Политическа партия, а не Демократична България и те подходиха по много безразсъден метод ". Това съобщи ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов пред " Денят стартира ".

" Първо споделиха, че няма да беседват с политически представители повече, след това започнаха да беседват и да натискат настрана депутати от Има Такъв Народ. Говориха с шестте отцепници и най-после стигнаха до нас, когато им останаха по-малко от 24 часа (до връщането на мандата - бел. ред.) ", разяснява той.

Предлагането на Кирил Петков и Асен Василев в държавното управление е умишлено направено, с цел да не се осъществя мандатът, счита Йорданов.

" Действията им през тази седмица - дърпането, натискът на депутати и роднините им - тъкмо от тези двамата - обезсмисля диалозите с тях под всякаква форма "

Никой никого не заплашва в нашата парламентарна група, в случай че Настимир Ананиев е споделил такова нещо (в студиото на " Денят стартира ", бел. ред), той е измамник, сподели още Йорданов.

" Ако Политическа партия върнат несбъднат мандат, ГЕРБ ще върнат втория и вариантите остават сред Българска социалистическа партия, Демократична България и може би ние. Всяка една от тези партии допускам, че няма да подходи по метода на Политическа партия и ще се опита да сформира държавно управление или да води диалози както си е по разпоредбите - с политическите партии, с търсене на консенсус за стратегия за съответни цели, състав на Министерски съвет. "

Йорданов благодари на Атанас Славов, който съобщи в студиото на " Денят стартира ", че проблемите в обединението идват от нарушавания разговор. Драмата към КПКОНПИ не е по виновност на Има Такъв Народ, сподели още Йорданов. По думите му " имаме едно КПКОНПИ, направено на ляв крайник ".

На въпрос коя е най-голямата неточност на Има Такъв Народ в този парламент, Йорданов съобщи:

" Може би трябваше да се опитам по-рано да удрям тъпана, че нещата не вървят добре в тази коалиция. Тя скърца още от януари-февруари. Още там трябваше да предизвикаме съществени диалози и това е наша виновност. Вина е, че се съгласявахме в това число а противоконституционни неща, единствено с цел да бъдем в тази коалиция ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР