Не за първи път ще организираме избори след промени в

...
Не за първи път ще организираме избори след промени в
Коментари Харесай

Росица Матева, ЦИК: Ще се справим с организирането на изборите, хартия ще има

Не за първи път ще организираме избори след промени в Изборния кодекс. Ще се оправим и този път. Това сподели в " Още от деня " Росица Матева, зам.-председател и представител на ЦИК.

Тя предложи да бъдат оставени на мира изборната комисия и останалите органи, ангажирани с организацията на изборите, с цел да си свършат работата.

Ще има хартия, започнахме диалозите с печатницата на Българска народна банка. Изпратихме условията за хартия, незабавно щом влязоха промените на кодекса в действие, ще има отбрана. Всичко е наред, успокои тя.

Сега машинните бюлетини, които ще се отпечатват, откакто гласоподава всеки гласоподавател, ще бъдат преброявани от Секционната изборна комисия и по този метод ще бъде установяван резултатът. Все още ЦИК не е решила дали ще се отпечатват начален и заключителен протокол, които се отпечатваха при предишни избори, изясни още Матева.

Тя акцентира, че никой няма да бъде ощетен от измененията в броя на мандатите. За изборите са отделени 87 млн., а бюджетът на ЦИК е 12 млн., сподели още Матева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР