Не за първи път се правят опити за агресивна политизация

...
Не за първи път се правят опити за агресивна политизация
Коментари Харесай

Йотова адвокатства на президента: Войната на кабинета срещу Радев няма значение за народа

" Не за първи път се вършат опити за нападателна политизация в системата на вътрешните работи. Ако някой мисли, че по този начин ще завоюва локалните избори, надълбоко ще бърка и ще се кае единствено след един месец. Не Министерство на вътрешните работи ще завоюва идващите локални избори. Стриктно се съблюдават предписанията от партийното заседание на Политическа партия. Очевидно това е техният метод ". Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти във връзка оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Припомняме, че вътрешният министър Калин Стоянов изпрати стимулирано искане до Румен Радев за освобождението на Тодоров. Държавният глава обаче отхвърли да го освободи. Малко по-късно той самичък подаде оставка.

" Вчерашните думи на министър-председателя Денков, че няма да се усилват цените на електрическата енергия, значи, че имат много пай мироглед, т.е считат, че след няколко месеца държавно управление няма да има, а след тях към този момент другите да берат грижа ", сподели Йотова.

Тя разяснява и желаните промени за ограничение на президентските пълномощия по отношение на служебните кабинети, импортирани от депутатът Явор Божанков: " Не от през вчерашния ден и не от Явор Божанков потегли концепцията да се прави Конституция анти-Радев ".

" Войната, оповестена на президентската институция от страна на държавното управление, несъмнено за някой има значение, само че за българския народ няма ", уточни още вицепрезидентът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР