Не възнамеряваме да затягаме мерки. Трябва да спазваме сегашните –

...
Не възнамеряваме да затягаме мерки. Трябва да спазваме сегашните –
Коментари Харесай

Ангелов: Няма да се затварят градове, но трябва да се спазват мерките

Не имаме намерение да затягаме ограничения. Трябва да съблюдаваме сегашните – дисциплинираност, отговорност, носене на маски, прилагане на дезинфектанти, персонална хигиена. Това съобщи здравният министър Костадин Ангелов на брифинг в Министерски съвет, съобщи БГНЕС.

Ще ревизираме дали ограниченията се съблюдават. Няма да се затварят градове, няма да се слагат КПП-та и няма да се ползват ограничаващи ограничения. Трябва да свикнем да живеем с този вирус и да съблюдаваме написаните ограничения, тъй като те дават и ще дават най-голяма сигурност, акцентира министърът.

От своя страна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев заяви, че инфектираните деца с ковид са 162, а учителите – 159. Засега не се планува изцяло затваряне на учебните заведения. От началото на образователната година минаха 30 дни. Това значи, че по 5-6 учители и възпитаници се заразяват дневно, сподели още Вълчев и добави, че 99,7% от учениците учат присъствено.

Отпускат се 14 млн. лева за компютри за учители и възпитаници, заяви още Вълчев.

Средствата са от държавния бюджет. 12 000 от машините ще са за възпитаници, а други 4000 – за учители. Училищата ще закупят тези портативни устройства. Надявам се това да стане в идващите седмици. Компютрите ще бъдат употребявани за електронно образование, когато има карантиниране на паралелки и учебни заведения. Всеки преподавател би трябвало да има електронен дневник, сподели Вълчев.

Няма по какъв начин всички възпитаници и учители у нас да получат преносими компютри. Общият брой на учениците в страната е близо 700 000, а на учителите – 90 000″, сподели още той. /БГНЕС
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР