не възнамерява да се присъедини към Договора за забрана на

...
не възнамерява да се присъедини към Договора за забрана на
Коментари Харесай

Япония не мисли да участва в Договора за забрана на ядреното оръжие

не има намерение да се причисли към Договора за възбрана на нуклеарното оръжие (ДНЯО), който би трябвало да влезе в действие на 22.01.21 година , само че ще продължи да се застъпва за свят без нуклеарни оръжия. Това заяви в понеделник на постоянна конференция генералният секретар на кабинета на министрите Кацунобу Като, осведоми ТАСС. „ Япония ще продължи да играе ролята на водач на придвижването за свят без нуклеарни оръжия “, сподели той, наблягайки, че „ договорът преследва същата цел като самата Япония - премахването на нуклеарните оръжия “.
В същото време, Като акцентира, че японското държавно управление към момента има въпроси по отношение на действителното равнище на поддръжка за този контракт - както измежду нуклеарните, по този начин и измежду неядрените сили. Според формалната позиция на Япония, приемането на документа без консенсус сред нуклеарните и неядрените сили няма да разреши използването на контракта. " Договорът за възбрана на нуклеарното оръжие не съответствува с нашия метод към този проблем, страната ни няма да го подпише. Многократно сме го изразявали, няма промени в нашата позиция ", сподели Като.
 Украйна възнамерява основаването на нуклеарно оръжие Украйна възнамерява основаването на нуклеарно оръжие
„ Украйна има неповторими благоприятни условия - интелектуални, организационни и финансови – за основаване на лично нуклеарно оръж...
Договорът за възбрана на нуклеарно оръжие е признат в Ню Йорк на 07.07.17 година с поддръжката на 122 държави-членки на Организация на обединените нации , след договаряния, които не включват нуклеарни сили, в това число Русия, Англия, Китай, Съединени американски щати и Франция. В сходство с текста на документа, неговите участници се задължават „ в никакъв случай и при никакви условия “ да не създават, тестват, създават или складират нуклеарни оръжия, а също по този начин да не ги употребяват или заплашват да ги употребяват. На страните, които са се включили към съглашението, също ще бъде неразрешено да разполагат нуклеарни оръжия на други страни на тяхна територия.  Япония под нуклеарния чадър на Съединени американски щати не взе участие в консултациите и дружно с нуклеарните сили няма да подпише този контракт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР