Не успях да спечеля купата, но вярвам, че играх достатъчно

...
Не успях да спечеля купата, но вярвам, че играх достатъчно
Коментари Харесай

Нургюл Салимова: Горда съм от постигнатото, видях, че трудът ми е оценен

Не съумях да печеля купата, само че имам вяра, че играх задоволително добре. Много съм горда с постигнатото,. Усетих поддръжката на доста хора, както от България, по този начин и от целия свят. Това ми сподели, че трудът ми е оценен и че хората ме обичат. Зареди ме с позитивна сила. Това сподели на конференция българският вицешампион от Световната купа по шахмат Нургюл Салимова.

„ Напрежението на Световната купа сигурно може да е фактор, позицията, часовникът. Вярвам, че международно известни шахматисти също са пропущали доста победи. Точно на финала изпуснах две извоювани позиции. Вярвам, че това беше от напрежението и от неща, които не са свързани директно с шаха. Бях доста покрай това да печеля Световната купа. В подобен миг в главата ти се въртят доста разнообразни мисли, които те разсейват “, изясни още тя.

Нургюл не е спряла да тренира даже в последните дни, само че признава, че има потребност от време, с цел да се възвърне. „ По-скоро нуждая се да си умря душевен, само че шахът не ми пречи за това. За мен е наслаждение да виждам шах и да играя. След 1 месец е Европейската клубна купа по шах за дами в Албания, в която ще взема присъединяване “, посочи още българският вицешампион.

„ Онзи ден, когато се прибрах, бях пътувала 12 часа, не бях спала обикновено месец и половина поради стрес, пътувания, подготовка. Единственото, което желаех, бе да прегърна родителите си, защото не ги бях виждала повече от месец. Всеки би се подразнил, не мисля, че е била някаква остра реакция “, разяснява още Салимова.

„ Горд и благополучен съм от триумфа на Нургюл. Там тя извърши един героизъм. Надявам се това да даде още един мощен подтик за детския шахмат: в учебните заведения, по клубовете. Вярвам, че предстоят положителни години за българския шахмат “, сподели нейният треньор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР