„Не убивайте журналистиката в България!“ Под този надслов, на 1

...
„Не убивайте журналистиката в България!“ Под този надслов, на 1
Коментари Харесай

Управителният съвет на СБЖ свиква протест пред парламента! Защо - никой не знае...

„ Не убивайте публицистиката в България! “ Под този надпис, на 1 ноември от 11 часа, Управителният съвет на Съюза на българските публицисти провежда митинг пред Народното събрание. Поводът е Денят на националните будители, който е и Ден на българската публицистика. За присъединяване в митинга са призовани всичките 151 сдружения на Съюз на българските журналисти, от които 107 са софийски.

Към днешна дата, в Съюз на българските журналисти членуват над 3400 души, което - на фона на така наречен медиен взрив - си е повече от... нищо. Защото, в случай че в редиците на куп браншови организации оредяват поради високия членски импорт, в този случая очевидно казусът е различен, защото "годишната миза " е единствено 30 лв..

В "поканата " за събитието, оповестена в уеб страницата на Съюз на българските журналисти, няма и дума за мотива, заради който съюзните членове би трябвало да зарежат работата си и да "виснат " пред Народното събрание. Ако е тотално подценената концепция за ремонт на Кодекса на труда и въвеждането на груповите трудови контракти и в медиите, най-вероятно в "офертата " щеше да написа "Очакваме ви на третия следващ митинг... "

Другият вид е към момента управлението на Съюза да си направи още малко управнически вятър, тъй като по правилник мандатът му изтече още на 15 март. И заради тази причина, от известно време в и към централата на Съюз на българските журналисти на ул. "Граф Игнатиев " № 4 в сторлицата, кипят кавги. Които - съвсем като в Исландия, или "хвърлят " вода до небесата, или добродушно бълбукат в езера от... лечебна тиня!

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР