Не трябваше да се затваря, трябваше малко да се засилят

...
Не трябваше да се затваря, трябваше малко да се засилят
Коментари Харесай

Д-р Георги Миндов : Европа кипеше, а ние се хвалехме с най-леки мерки

" Не трябваше да се затваря, трябваше малко да се засилят ограниченията. За да реализираме резултат, в случай че в този момент използван по-рестриктивни ограничения, това ще е в средата на април. Ще би трябвало да ги лекуваме у дома. Няма по какъв начин да създадем кислородотерапия у дома. Препълнените лечебни заведения утежняват внезапно качеството ", съобщи доктор Георги Миндов - ръководител на организацията на общопрактикуващите лекари в София.
" Трябваше да се види, че цяла Европа гори, а не да се хвалим, че нашите ограничения са най-слабите. Трябваше да има по-силни ограничения, с цел да не умират хора и да не се претрупват лечебните заведения. Това е голяма вълна, която ще ни залее ", акцентира той.

И добави, че в един миг излиза по-добре хората да са си у дома, до момента в който нямат потребност от О2. Когато сатурацията падне под 90, това значи потребност от О2 и най-вероятно има пневмония. Какво може да направи персоналният доктор, когато пациент има потребност от О2?! Нищо, посочи доктор Миндов.

" Нямаме подаден аршин от институция, да кажем РЗИ, за хоспитализация. Когато пациент се утежни, няма механизъм да го освободя от карантината. Той би трябвало на личен риск от финансова глоба да избяга от карантината и да си направи фотография. Не можем да управляваме процеса в домашни условия ", оплака се персоналният доктор пред Bulgaria ON AIR.

Той означи, че няма ваксини у нас и по тази причина няма огромно значение по какъв ред се имунизират обособените групи. А доктор Миндов има единствено един случай, в който цяло семейство се отхвърля от имунизиране с AstraZeneca.

Колкото е по-млад имунизираният, толкоз по-неприятни чувства има - по-силен имунен отговор дава, само че без разболяване, стана ясно още от думите му.

" Сложил съм 3 флакона от въпросната противоречива партида и близо месец няма недоволства. С друга ваксина има противен случай сега на слагането на втора доза. Дори от терзание човек може да направи инфаркт. Ще има ваксини, това би трябвало да го знаят всички. Имаме опция да работим с RNK имунизациите ", съобщи доктор Миндов.

" Не е обикновено доктор да се реди за ваксини. Не може да ни демонстрират като на опашка за банани. Личните лекари не са останали за 10 лв.. Искаме да бъдем третирани като най-мощния инструмент в момента; да имаме достъп до всички получавани в България ваксини; да имаме по-широк достъп до информация и да участваме интензивно в процеса. На нас би трябвало да се натъртва и да се разчита, подготвени сме ", настоя още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР