Не трябва да се консумира прясно изпечен хляб, особено от

...
Не трябва да се консумира прясно изпечен хляб, особено от
Коментари Харесай

Прясно изпеченият хляб - неустоим, но вреден

Не би трябвало да се употребява прясно изпечен самун, изключително от хора, които страдат от  болести на стомашно-чревния тракт, като гастрит, язва или имат потвърден колит. 

„ Вкусният и благоуханен прясно изпечен самун се разграничава по конструкция и състав от престоялия артикул. На първо място, той има по-висока киселинност ”, споделя Мария Черняева - доктор и диетолог в клиниката по естетична медицина „ Seline ”, представена от БГНЕС.

В случай на нарушавания в работата на стомашно-чревния тракт, такава храна може да докара до обостряне на хроничните болести.

„ С течение на времето киселинността и другите свойства на хляба се трансформират. Достатъчно е да изчакате осем часа, или най-добре един ден, и печените произведения ще станат по-малко нездравословни за организма ”, споделя Черняева.

Вчерашният самун или даже сухарите са по-здравословни за стомаха от пресния, мек и привлекателно миришещ самун. 
Апетитът за прясно изпечени хлебни произведения е сходна на взаимозависимост, която ни принуждава да консумираме от време на време огромни количества от тестените произведения.

" Ядем повече свеж мек самун, на първо място поради вкусовите и обонятелни чувства. Това е като наркотично вещество, като гладът за сладко. Тази функционалност постоянно се употребява в магазините - те особено пекат самун на място, тъй че клиентите, привлечени от миризмата, да купуват по-големи количества ”, обяснява диетологът.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР