Не трябва да се боим да говорим с Русия, заяви

...
Не трябва да се боим да говорим с Русия, заяви
Коментари Харесай

НАТО: Не трябва да се боим да говорим с Русия

Не би трябвало да се боим да приказваме с Русия, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг във видеоконференция, свикана от Германския институт за международни и локални проучвания (GIGA), съобщи Българска телеграфна агенция.

По неговите думи общуването с Москва би помогнало за попречване на нова "студена " война. Трябва да бъдем твърди и предсказуеми, да се стремим към възстановяване на връзките. Ако Русия се конфронтира с нас, подготвени сме да отвърнем, добави той.

Генералният секретар уточни, че съветските и китайските свръхзвукови оръжия са способни да придвижват нуклеарен заряд. Според него това демонстрира нуждата алиансът да употребява най-нови технологии, в които към този момент Китай води. По неговите думи самонасочващите се и свърхзвуковите оръжия, както и лицевото различаване, трансформират средата на сигурност. Китай се трансформира в международна военна мощ, по тази причина би трябвало да взе участие в договорите за надзор на въоръженията, добави той.

Китай отвръща на Съединени американски щати поради Хонконг

Китай не е Съюз на съветските социалистически републики, тъй като е софтуерно доста по-напреднал, а и стопански по-силен. Тази страна скоро ще бъде първата стопанска система в света и има втория по величина защитителен бюджет. Китай не е съперник на НАТО, само че не споделя нашите полезности за народна власт, независимост и господство на закона. Това се вижда с приемането на закона за националната сигурност на Хонконг, преди месец Пекин наложи стопански наказания на Австралия поради апелите за без значение следствие на произхода на COVID19, означи Столтенберг.

Най-добрият отговор е в единството на Европа и Северна Америка. Винаги сред страните от алианса ще има различия, само че НАТО остава основата на общата сигурност, съобщи генералният секретар.

По неговите думи пандемията от COVID-19 е откроила дефекти във веригите за произвеждане и доставяне, изключително на здравни принадлежности. Прекалено доста разчитаме на непознати страни и това се отразява на нашата резистентност. Трябва да обърнем внимание на непознатата благосъстоятелност и надзор над основна инфраструктура в превоза и енергетиката, уточни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР