Не търсим политически реваншизъм с Временната комисия за разследване на

...
Не търсим политически реваншизъм с Временната комисия за разследване на
Коментари Харесай

Хаджигенов: Доказва се тезата, че у нас няма прокурор, който да разследва главния прокурор

Не търсим политически реваншизъм с Временната комисия за следствие на полицейско принуждение и използване на СРС-та. Искаме да създадем това, което не беше направено от органите, които би трябвало да го вършат и на които им плащаме заплатите. Това съобщи в " Денят стартира " ръководителят на комисията Николай Хаджигенов.

Той дефинира хода на Бойко Рашков да изпрати сигнала против Иван Гешев до шефа на Националната следствена работа като " забавен ход ".

" Доказва се тезата, че у нас няма прокурор, който да проверява основния прокурор ", сподели Хаджигенов.

По отношение на полицейското принуждение, съгласно Хаджигенов, следствие е нямало.

" Имаше замитане на следите, има повдигнати обвинявания на потърпевшите, каквато процедура има дългогодишно ", сподели той.

Хаджигенов съобщи, че служителите на реда, които се виждаха в фрагментите, че бият младежи на митингите, евентуално единствено са смъмрени, имената са им скрити.

" Изискали сме от министъра на вътрешните работи всички данни, всички събрани доказателства и обществото би трябвало да знае кой са тези хора, за какво го направиха, кой го разпореди ", сподели Хаджигенов.

По думите му на митинга на 2 септември Министерство на вътрешните работи е позволил агитките на митинга.

Той удостовери, че ще извикват на чуване в комисията някогашните министри.

Комисията през вчерашния ден е взела решение всеки член да изготви лист и откакто се срещнат с първите документи се стартира чуване първо на групи потърпевши, очевидци и причинители - на последно място.

" Надявам се в това време да успеем да стартира правосъдната промяна, да махнем Гешев, с цел да има смисъл от това нещо. Защото, в случай че не махнем Гешев и не променим прокуратурата, това ще остане политически акт. Аз не бих го позволил ", сподели Хаджигенов.

Той предвижда, че ще има кабинет, който ще бъде много по-различен.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР