Не сте яли бързи храни и бонбони от дълго време,

...
Не сте яли бързи храни и бонбони от дълго време,
Коментари Харесай

5 ежедневни навика, които ви карат да наддавате на тегло

Не сте яли бързи храни и бонбони отдавна, спортувате постоянно и настойчиво се пробвате да отслабнете, само че тези непотребни килограми наподобява просто се задържат. Всъщност множеството хора просто не осъзнават, че нормалните им утринни ритуали могат да им попречат да получат тялото на фантазиите си. Ние събрахме 5 утринни навика, от които би трябвало да се откажете още в този момент.

1. Спите прекалено много

© pixabay

При прекомерно малко сън, тялото ви е по-вероятно да създава хормона на напрежението кортизол, който покачва апетита ви. Прекаленият сън обаче може да не е доста по-добър за вас. Според скорошно изследване, извършено от списание PLOS One, спането повече от 10 часа на нощ може да докара до по-висок показател на телесна маса. Не е чудно, че лекарите предлагат 7 до 9 часа сън всеки ден.

2. Приготвяте се на мрачно

© pexels

Отворете щорите или завесите незабавно след пробуждане. Едно изследване в списание PLOS One откри, че сините светлинни талази от ранното утринно слънце ускоряват метаболизма ви и оказват помощ на тялото ви да се разсъни. Дори 20 до 30 минути дневна светлина са задоволителни, с цел да повлияят на вашия показател на телесна маса.

3. Не си оправяте леглото

© pexels

Може да звучи необичайно, само че е истина. Проучване на Националната фондация за сън на Съединени американски щати разкрива, че хората, които оповестяват, че си оправят леглата, също оповестяват за по-добър сън като цяло. В последна сметка здравият сън е оптималният път към здравословно тегло.

4. Забравяте да се претеглите

© BridgetJonessDiary

Изследователи от университета Корнел потвърдиха, че ежедневното претегляне е сполучлива техника, която предизвиква загубата на тегло. Най-доброто време да стъпите на кантара е заран, преди да ядете или пиете нещо. Тъй като губите водно тегло за една нощ, ще получите най-точната цифра.

5. Ядете прекомерно малко за закуска

© pexels

Изследователи от университета в Тел Авив упорстват, че би трябвало да се поглезите с вкусна храна заран. Всъщност една уравновесена закуска, която съдържа 600 калории чисти протеини, въглехидрати и малко десерт, ще ви улесни да следвате дневния си хранителен проект.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР