Не смятам, че училищата трябва да бъдат ограничавани заради COVID-19.

...
Не смятам, че училищата трябва да бъдат ограничавани заради COVID-19.
Коментари Харесай

Доц. Чорбанов: Не е нужно да се карантинират цели класове |

„ Не считам, че учебните заведения би трябвало да бъдат ограничавани поради COVID-19. Болните деца би трябвало да бъдат карантинирани, само че не и задачите класове ". Това съобщи доцент Андрей Чорбанов - началник на департамент " Имунология " в Българска академия на науките по Нова телевизия.

Той цитира опита на Швеция, който е посочил, че визитата на учебно заведение и детска градина не е фактор за разпространяването на болестта. Доцентът обаче посочи, че в тази страна възрастните не живеят дружно с по-младите членове на фамилията.

Имунологът назова " безсмислено " носенето на маски в учебните заведения, в случай че в общуването си отвън него децата не го вършат. 

„ Без да желая да опонирам на държавната политика, като цяло считам, че груповият имунитет е нещото, което може дейно да предотврати разпространяването ”, сподели още той. И добави: „ В противоположен случай, до момента в който има евентуални носители, до момента в който има младежи, които ще бъдат разпространители без да боледуват, на процедура съществува и рискът ”.

Според него по-важният подход е младежите да контактуват интензивно, а рисковите групи да бъдат изолирани.

" При нас обаче е мъчно да разделим възрастните от младите ”, уточни доц. Андрей Чорбанов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР