Не смятам, че ни очаква толкова тежка зима каквато не

...
Не смятам, че ни очаква толкова тежка зима каквато не
Коментари Харесай

Красен Станчев: Бюджетният дефицит за догодина е с двойно увеличение


Не считам, че ни чака толкоз тежка зима каквато не е била преживявана в близкото минало. Може би ще бъде нещо като 2009 година с безпокойствие във връзка отопление, цени на природния газ, само че не виждам нещо кой знае какво изключително.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria икономистът Красен Станчев.

Чисто стопански идната година ще бъде по-сложно. Инфлацията е огромен проблем тази година, само че е пет пъти по-малък проблем в сравнение с когато ръководи служебното държавно управление на Ренета Инджова. Сегашната инфлация е 10 пъти по-малка, в сравнение с тогавашаната месечна инфлация.

 
Важно е да се знае, че има известна неустойчивост на обществените финанси. Тя е невиждана след 1997 година Бюджетният недостиг за идната година е еднакъв на междинния недостиг за интервала от 92 до 97 година Което е огромен проблем. Това значи, че в случай че не се понижат разноските ще се влезе в дългова серпантина, което значи дълготрайни проблеми с вложения, растеж на благосъстоянието и така нататък
В стопански проект участието на България в Еврозоната се отсрочва за неопределен срок поради бюджетния недостиг, инфлацията и дълга. Ако би трябвало да се запълнят по някакъв метод пробойните във фиска за идната година, дългът ще е 40% от Брутният вътрешен продукт, което е двойно нарастване.

Всичко в стопанската система и политиката на България и освен на България зависи от това по какъв начин ще свърши войанта в Украйна. Има три сюжета – единият е Русия побеждава, явно множеството политически партии и президентът залагат на това в България. България остана единствената страна от Европа, която не оказа помощ на Украйна най-малко публично. Служебното държавно управление се пробва да е другар на „ Газпром “ по необясними аргументи. Вторият сюжети е Украйна побеждава, а третият е краткотрайно примире, което значи, че войната ще бъде възобновена. При първия и третия сюжети казусът е дълготраен и съвсем нерешим от днешна глендна точка.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР