Не сме наблюдавали по-голяма ескалация в Иран от 1988 г.

...
Не сме наблюдавали по-голяма ескалация в Иран от 1988 г.
Коментари Харесай

Арабистът Чуков обясни кой е спрял Тръмп от удар по Иран в последния момент

Не сме следили по-голяма ескалация в Иран от 1988 година Стана един атентат над Локърби, който беше приписан на Моамар Кадафи, само че отчет потвърждава, че зад атентата стои Иран. Това съобщи арабистът проф. Владимир Чуков в "Плюс минус " по Нова телевизия. В Иран предизвестиха към този момент, че последствията от един спор ще бъдат районни и интернационалните.

Светът изтръпна: Съединени американски щати и Иран са на ръба на войната

"Майк Помпео и Джон Болтън са защитавали мнението за неотложен отговор, а от другата страна са били Пентагона, както и израелското държавно управление. Тел Авив е пред избори и избират хирургическите интервенции, а не пълномащабна война ", счита арабистът. "Първоначалният проект е бил удари против радари и военни обекти. Тръмп не желае да се повтаря обстановката от 1988 година, тъй като желае да бъде определен още веднъж ", сподели Чуков.

Изпълнителният шеф на Института за дясна политика Мартин Табаков сподели, че евентуално Тръмп е получил информация, която го е предиздвикала да се отметне от планувани ответни удари. Според него има предпочитание Ислямската революционна армия да се опълчи на аятолаха и да се проведат договаряния със Съединени американски щати.

Чуков напомни, че европейските ползи се отличат от американските, защото Иран е прекомерно близко даже в обсега на ракетите със междинен обхват. "Иран задържа сега 2 млн. афганци, от които 400 000 незабавно могат да влязат в Турция. Досега иранците пазят добре афганистанската граница, с цел да не бъде залята Европа с хероин от Афганистан, само че в случай че глобите продължат, Техеран могат да кажат, че повече не може да продължава тази защита ", безапелационен е арабистът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР