Не семейство със строга йерархия, а партньорство между ръководството и

...
Не семейство със строга йерархия, а партньорство между ръководството и
Коментари Харесай

Шефът и HR отделът не са ни майка и баща, а партньори

Не " семейство " със строга подчиненост, а партньорство сред управлението и заетите в компанията - подобен би трябвало да бъде актуалният модел на връзките на работното място, тъй като това, което преди 30 години е носело резултати, към този момент е неактуално и евентуално носи единствено негативи. Това разяснява в студиото на Money.bg съорганизаторът на Мария Стоева.

" Знаете какъв брой постоянно фирмите споделят в employer branding акциите си " Ние сме едно семейство "... което намирам за доста подвеждащо, тъй като това семейство в общия случай или е, вид едно, бащинското, което санкционира, задава команди, или е другата прекаленост - майчинското, това, което е прекомерно грижовно, дори дундуркащо ", акцентира тя.



" Твоето БЪДЕЩЕ " е обща платформа на Webcafe.bg и Money.bg за кариерно развиване, която свързва гениите с бизнеса.

" Ръководството и хората, които работят в компанията, могат да имат здравословни връзки единствено тогава, когато са сътрудници. Единият има един интерес, другият - различен, само че и двете страни желаят компанията да върви, тъй като получават разнообразни богатства от това ", безапелационна беше специалистът в областта на човешките запаси.

Според нея по-правилна е аналогията с връзките с мобилния оператор: " Аз получавам услуга по това да се обаждам по телефон и да имам мобилен интернет, което всеки месец и заплащам почтително моите 40 лв. абонаментна вноска. В един прелестен миг мога да реша да спра да го върша това нещо и да мина на различен мобилен оператор. Първият не следва да ми се сърди - и противоположното ".
 Старите стилове на управление към този момент са рискови за бизнеса
Старите стилове на управление към този момент са рискови за бизнеса

Лидерите към този момент не са най-знаещите в организациите - задачата им е друга, безапелационна е Елена Дренчева от " Коника Минолта България "

Затова и в фирмите би трябвало да се даде по-голямо поле за самодейността не на управлението, а на хората, които са най-близо до пазара, " с цел да не работят реактивно, а самодейно " по отношение на измененията.

Ролята на HR експертите също към този момент е по-различна - въпреки към момента огромен % от дейностите да са чисто административни, акцентът към този момент е върху това по какъв начин да се развива целият екип и то посредством ангажиране в процеса на всички хора с управителна функционалност.
 Снимка 669374
Източник:

Кое е по-лесно - да събереш подобаващите хора или да ги превърнеш в екип? Мария Стоева е безапелационна - и най-хубавият асортимент не може да помогне на организация, в която хората са просто " кафези в Excel ": " Все още има хора, които споделят " Трябват ни 10 броя хора с немски ". При " 10 броя хора с немски на компанията в никакъв случай няма да ѝ излиза сметката ".
 Всеки втори чиновник в България търси по-добра работа
Всеки втори чиновник в България търси по-добра работа

Проучване на nPloy демонстрира, че над 50% от българите желаят да сменят работата си

Причината - малко бизнес водачи осъзнават какъв брой скъпо излиза да не можеш да задържаш и развиваш хората си: " По статистика, когато става въпрос за управителна комисия, това са 12 заплати. Това е времето, в което ще се търси нов човек, някой ще му прави onboarding, ще има пропуснати изгоди и новият човек няма да е ефикасен 5-6 месеца, което е изцяло обикновено ".

Именно поради бързо изменящия се свят тематиките за работата с хора и ръководство на хора се нуждаят от нов формат. Такъв е, основан през 2013 година в Съединени американски щати и провеждан допълнително от 40 страни.

" Всеки преподавател на сцената има единствено по своите 5 минути, не повече от 5 минути, а слайдовете му автоматизирано се сменят на всеки 15 секунди, тъй че да може в действителност да бъде несъмнено, че ще бъде доста деятелен диалог, ще бъде доста всъщност, в него са неразрешени всевъзможни типове продажби на каквото и да е. Тоест, напълно изчистен от непотребните уводи, непотребните изводи, които всеки един от нас може да си направи единствено историята и това, което си заслужава да бъде споделяно ", изясни Мария Стоева.
 DisruptHR: Нов вид събитие събира експерти в областта на човешките запаси
DisruptHR: Нов вид събитие събира експерти в областта на човешките запаси

Организаторите ще дадат думата на бизнес водачи и на нови хора със свежи хрумвания

По думите ѝ DisruptHR Sofia ще даде думата на одобрени, само че и различни специалисти, както и на тематики, които са значими, само че не получават задоволително публичност. Събитието ще се организира на 20 юни от 19:00 часа в " Топлоцентрала " - вечерният час е определен за по-добри благоприятни условия за нетуъркинг., като ползата по думите на Стоева е доста огромен.

Целия диалог гледайте във видеото!

" " се осъществя в партньорство с,,,,,,,,,,,,,,.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР