Не се страхувам да спя сама. Страхувам се да се

...
Не се страхувам да спя сама. Страхувам се да се
Коментари Харесай

Да бъдеш сам не е страшно, страшно е да се чувстваш самотен във връзката си

Не се опасявам да дремя сама. Страхувам се да се събудя до чужд.

За страдание, доста хора през днешния ден избират да останат в нещастни, едностранчиви връзки (когато давате всичко от себе си, без да получавате нищо в замяна). Защо? Отговорът е елементарен: те се опасяват от самотата

Те неправилно имат вяра, че в случай че са сами, значи безусловно са самотни и надълбоко нещастни.

Колко доста бъркат!

Самата аз се опасявах от самотата. Самата мисъл за нея ме ужасяваше. Но няколко несполучливи романса с неверните хора ми бяха задоволителни, с цел да схвана най-сетне: „ Да си самичък не е ужасно! Но това, което в действителност е ужасно, е ужасна връзка, която безусловно изтощава душата ти! “

Да, сърцето ми беше разрушено и то не един път. Боли. Сега ми е мъчно да имам вяра и да се поверявам. Но знам едно нещо сигурно: в никакъв случай повече няма да разреша на никого да ме притегля в такава връзка.

Сега съм сама, само че не и самотна. Сега знам сигурно от кого да тичам и от кого нуждая се на този свят. За първи път в живота си се научих да се грижа за себе си.

Изобщо не споделям, че да си в една връзка е неприятно. Връзките могат и би трябвало да са прелестни. Вероятно просто времето ми още не е пристигнало.



Знам едно нещо сигурно: не се опасявам да бъда сама, опасявам се да не бъда самотна с неверния човек. И ето за какво:

Не се опасявам да бъда себе си. Страхувам се да бъда с някой, с който не мога да бъда себе си.

Не се опасявам да се любувам на времето, прекарано в успокоение. Страхувам се да бъда покрай човек, който няма да ме одобри такава, каквато съм. Който ще ме подлага на критика и ще се опита да ме преработи. Който ще уточни всяка пропуща и ще пренебрегне възприятията ми.

Страхувам се да бъда до човек, който ще разяснява безусловно всяка стъпка, която подхваща.

До човек, който непрекъснато ще нарушава границите ми и ще ми не разрешава да върша това, което ми носи наслада.

Не се опасявам от времето, прекарано сама. Страхувам се от времето, прекарано в неприятна компания.

Не се опасявам да седна сама в ресторант и да се насладя на вечеря. Дори да отида на вечерно кино шоу или концерт. Или да се облека с най-хубавата си рокля и да се разходя из града. Защото се усещам добре в личната си кожа. Приемам и обичам себе си поради това, което съм.

Но се опасявам да направя всичко това с човек, който не ме цени и не ме почита. С който даже няма какво да си кажа... Ето от това се опасявам!

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР