Не се притеснявайте, ако не знаете какво да сготвите днес,

...
Не се притеснявайте, ако не знаете какво да сготвите днес,
Коментари Харесай

Телешки език с бирена панировка и картофи соте

Не се тормозете, в случай че не знаете какво да сготвите през днешния ден, ние ще помогнем с рецепта за главното - телешки език с картофи соте

Необходими Продукти

● телешки език - 1 кг
● яйца - 3 бр.
● бира - 200 мл
● брашно - 12 с.л.
● сол
● олио - за пържене
● картофи - 1.2 кг
● чесън - 5 скилидки
● копър - 1 връзка
● майонеза - 150 г
● кисело мляко - 300 г

Начин на подготвяне

Телешките езици се измиват добре. Сваряват се добре. За по-бързо може да се употребява и тенджера под налягане.

Картофите се обелват и измиват. Слагат се да се варят, като би трябвало да се оставят една концепция по-твърди, тъй като ще продължат да се готвят.

Подготвя се панировката за езиците. В огромна купа се чукват яйцата. Разбиват се. Сипва се бирата.

Добавя се брашното, като непрестанно се разбърква. Количествата не са строги, прибавя се още бира или брашно до приемане на по-гъста от палачинкова примес. Посолява се.

В касерола се загрява олио. Езиците се разрязват на 2 по дължина. Всяко парче се потапя в бирената панировка и се пържи.

Изкарват се върху кухненска хартия, с цел да отнеме от мазнината.

Картофите се отцеждат и нарязват на кубчета за картофена салата. Чесънът се обелва. Три от скилидките се нарязват на филийки. Копърът се измива и нарязва на ситно.

В огромен тиган се поставя олио да загрее. Добавят се картофите. Запържват се до златист тен. Добавят се чесън, копър и сол. Дозата е огромна, по тази причина е добре да се подготвят на няколко пъти. И картофите соте са подготвени.

В купа се поставят киселото мляко и майонезата. Разбиват се. Останалите 2 скилидки чесън се пресират и прибавят. Добавя се сол и се разбърква.

Сглобява се порция телешки език с бирена панировка, картофи соте и чеснов сос, а на нея ѝ липсва единствено чаша алено вино.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР